16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απίστευτη νίκη του 47χρονου Loeb με Ford Puma Rally1

Ειδήσεις Ελλάδα

Ίσως ο πιο ολοκληρωμένος και σίγουρα ο πιο επιτυχημένος οδηγός ράλι της σύγχρονης εποχής, ο Loeb απέδειξε ότι το ταλέντο και η όρεξη για νίκη δεν κοιτάζει ηλικία. Και μόλις δύο εβδομάδες μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στο Ντακάρ και την δεύτερη θέση, κατάφερε μία ιστορική νίκη και στο παγωμένο ράλι του Μόντε Κάρλο, κερδίζοντας την πρώτη θέση με το Ford Puma Rallye 1.
Ο εκπληκτικός Loeb έδειξε από την πρώτη κιόλας ημέρα της διαθέσεις του, φαίνεται ότι του ταίριαξε το αυτοκίνητο της M-Sport και χρειάστηκε λίγο και την τύχη για να πάρει τη νίκη από τον Ogier στην τελευταία ειδική.
Οι δύο Γάλλοι βρίσκονταν σε δικό τους αγώνα, με τον Οgier να έχει καταφέρει να προηγείται μέχρι την προτελευταία ειδική, όμως ένα κλατάρισμα του στέρησε την δυνατότητα να κρατηθεί μπροστά από τον Loeb που καραδοκούσε.

Ο Loeb με αυτή τη νίκη κατακτά το Μόντε Κάρλο για 8η φορά. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη και της συνοδηγού του Loeb, της Isabelle Galmiche. 
Ο Loeb είναι πλέον ο μεγαλύτερος οδηγός που έχει νικήσει σε ράλι στο WRC (ο προηγούμενος ήταν ο Waldegard, στην ηλικία των 46 ετών με νίκη στη Κένυα το 1990). Επιστρέφει με 181 συμμετοχές για να κάνει την 80η νίκη στην καριέρα του και μετά από την Καταλονία το 2018.
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ιρλανδός Craig Breen ολοκληρώνοντας το θρίαμβο της M-Sport και το πόσο δυνατά είναι φέτος τα υβριδικά Ford Puma. Σε κακή μέρα βρέθηκε η Hyundai με την παρτίδα να σώζει ο Neuville.
Ο Kalle Rovanperä νίκησε την Wolf Power Stage για να πάρει πέντε βαθμούς μπόνους σε ένα GR Yaris. Ο Elfyn Evans σημείωσε τέσσερις βαθμούς στη δεύτερη θέση, με τον Thierry Neuville να παίρνει τρεις στην τρίτη θέση με Hyundai i20 N. Ο Loeb εξασφάλισε δύο βαθμούς στην τέταρτη θέση με τον Ogier να κερδίζει τον τελευταίο βαθμό στην πέμπτη.
Παρακάτω οι κατατάξεις μετά τον πρώτο αγώνα στο Μόντε Κάρλο. Επόμενο ράλι στις 24-27 Φεβρουαρίου, στην Σουηδία.

 

M-SPORT FORD FAIRYTALE!
LOEB AND GALMICHE WIN RALLY MONTE CARLO IN THE PUMA HYBRID RALLY1!
THIS ONE IS FOR THE TEAM #MSPORTERS #FordPerformance #WRC pic.twitter.com/PWS0uPfOb4
— M-Sport (@MSportLtd) January 23, 2022
 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό