25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Απίστευτες εικόνες στην Νάξο: Μπουλντόζες «ρημάζουν» τις παραλίες στον «βωμό» των beach bar

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Νάξος μετά από βαρύτατες καταγγελίες κατοίκων, οι οποίοι αναφέρουν ότι βαρύτατα οχήματα και συγκεκριμένα μπουλντόζες έχουν ριχτεί στη «μάχη», προκειμένου να διαμορφώσουν κατάλληλα τις παραλίες, για να στηθούν beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το φυσικό τοπίο της περιοχής.

Το πρωί της Παρασκευής (23/8), η κ. Ανδριανοπούλου, Πρόεδρος του κινήματος «της πετσέτας» της περιοχής μίλησε στο ΣΚΑΙ, αναφορικά με αυτό το θέμα και εξήγησε γιατί οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη κατάσταση σχεδόν «καταστροφική». 

«Πολλά χρόνια τώρα γίνονται εργασίες στις παραλίες, πολλές από αυτές μάλιστα είναι και στο δίκτυο Natura 2000. Φέτος στην απόφαση του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων είχαν πρόθεση να κάνουν αυτές τις εργασίες και σε απάτητες παραλίες με τον καινούργιο νόμο. Ωστόσο ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Απαγορεύονται όλου του είδους τα οχήματα τόσο στον αιγιαλό όσο και στην παραλία. Ακόμα και να πατήσουν. Δηλαδή το να αρχίσουν να βγάζουν άμμο, βότσαλα, κοχύλια, ξερά φύλλα αναμειγμένα με φύλλα Ποσειδωνίας, έχει επιπλέον απαγόρευση γιατί μιλάμε για αλλοίωση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος» ξεκαθάρισε αρχικά η κυρία Ανδριανοπούλου.

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει κάποια κινητοποίηση και το κατά πόσο έχει ενημερωθεί ο Δήμος η ίδια απάντησε «πριν περίπου τρεις εβδομάδες καταθέσαμε μια αναφορά και αιτήματα προς τον Δήμο περίπου 17 σελίδων. Αυτό έγινε γιατί πρώτα έπρεπε να τεκμηριώσουμε τα όσα είδαμε. Συγκεντρώσαμε εικόνες και βίντεο από πάρα πολλές παραλίες. Οι κάτοικοι και οι τουρίστες έβλεπαν από τον Μάιο να βρίσκονται τέτοια μηχανήματα στα πόδια τους» είπε αρχικά για να προσθέσει -αναφορικά με την απάντηση που έλαβαν από τους αρμόδιους- «μας είπαν ότι θα συμμορφωθεί ο Δήμος».

Ωστόσο η ίδια αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να αντικρίζουμε τέτοιες εικόνες – και όχι μόνο στη Νάξο- τόσο συχνά και να παραβιάζεται ο τόσο ξεκάθαρος νόμος κατά κόρον. «Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια παραβλέπει όλους τους νόμους. Είναι τραγικό να προσπαθούν οι πολίτες να προστατεύσουν το περιβάλλον, την ώρα που το κράτος κάνει ακριβώς το αντίθετο» σχολίασε κλείνοντας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό