35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Απίθανο! Ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης 1-0 τη Φιορεντίνα με Ελ Κααμπί

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν διαβάσατε λάθος! Ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τη Φιορεντίνα στην παράταση στον τελικό του Conference League στην OPAP Arena χάρις στο γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116′ και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Οι Πειραιώτες πάλεψαν με την ψυχή τους και οφείλονται για την 2η διαδοχική ήττα της Φιορεντίνα στον τελικό της διοργάνωσης! Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφτιαξε μία τρομερή ομάδα μέσα σε ένα… 4μηνο και σηκώνει ευρωπαϊκό τίτλο για 2η σερί χρονιά, μετά το Europa League πέρυσι με την Σεβίλλη!

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έκανε ένα τεράστιο «δώρο» στην Ελλάδα, αφού μας εξασφάλισε την 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA και την σεζόν 2025/26 θα έχουμε εκ νέου 5 ομάδες στην Ευρώπη.

Το γκολ του Ελ Κααμπί ήταν το πιο αργό χρονικά σε ευρωπαϊκούς τελικούς από το 2010 (!), όταν στο Ατλέτικο Μαδρίτης – Φούλαμ ο Ντιέγκο Φορλάν βρήκε δίχτυα στο 115′ και 36 δευτερόλεπτα. Ο Μαροκινός φορ τα κατάφερε στα 115′ και 16 δευτερόλεπτα.

115:16 – Ayoub El Kaabi’s winning goal for Olympiakos is the latest winner in a major European final since Diego Forlán for Atlético de Madrid against Fulham in the 2010 UEFA Europa League final (115:36). Saviour. pic.twitter.com/0o917jSs3f

— OptaJoe (@OptaJoe) May 29, 2024

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που απείλησε πρώτος στο 4ο μόλις λεπτό. Ο Ποντένσε πήρε την μπάλα από τα αριστερά, πλάσαρε σημαδεύοντας την απέναντι γωνία της εστίας, αλλά ο Τερατσιάνο απέκρουσε και έβγαλε την μπάλα κόρνερ.

Η Φιορεντίνα ήταν αυτή που δημιούργησε καλύτερες ευκαιρίες από εκεί κι έπειτα, με τον Μιλένκοβιτς να βρίσκει δίχτυα στο 9′ με το γκολ του να ακυρώνεται για οφσάιντ. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης χρειάστηκε να παρεμβεί δύο φορές σε δύο λεπτά (20′), σταματώντας τις προσπάθειες του Τζιάκομο Μποναβεντούρα να σκοράρει.

Τζολάκης και Τερατσιάνο πάντα «παρόντες»

Ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου στο 25ο λεπτό, με τον Τσικίνο να εκτελεί το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και τον Ντανιέλ Ποντένσε να παίρνει την κεφαλιά. Ο Τερατσιάνο όμως ήταν σε τέλεια θέση και κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Η Φιορεντίνα πλησίασε ξανά στο γκολ στο 39′, με τον Τζολάκη να διώχνει την προσπάθεια του Κουαμέ εξ επαφής.

Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις ήταν λιγότερες και οι διακοπές αρκετές. Ο Μιλένκοβιτς ήταν αρκετά άστοχος σε κεφαλιά του στο 65′, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζολάκης πραγματοποίησε σημαντική επέμβαση σε σουτ του Κουαμέ από καλή θέση.

Βρήκαμε τον λυτρωτή

Ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ στο 80ο λεπτό με κεφαλιά του Ιμπόρα, έπειτα από φάουλ του Όρτα, αλλά η μπάλα «έξυσε» το δεξί κάθετο δοκάρι. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μία πανομοιότυπη φάση, η σέντρα-σουτ του Όρτα κατέληξε λίγο άουτ.

Οι Πειραιώτες είδαν τον Τερατσιάνο να αποκρούει το σουτ του Γιόβετιτς στο 96ο λεπτό, ενώ ο Τζολάκης απέκρουσε αυτό του Ικονέ στο 110′. Ωστόσο, το γκολ έμελλε να έρθει για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ στο 116! Ο Έσε έκανε τη σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας και ο Μαροκινός με κεφαλιά την κάρφωσε στη γωνία του Τερατσιάνο για να δώσει το ευρωπαϊκό στον Ολυμπιακό!

Η Φιορεντίνα είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο 120+1′, αλλά ο Κάρμο έβαλε «στοπ» στο πλασέ του Γκονζάλεζ!

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χ. Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα (91′ Κίνι), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο (77′ Όρτα), Φορτούνης (73′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (106′ Μασούρας), Ελ Κααμπί (120′ Ελ Αραμπί).Φιορεντίνα (Β. Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Μπιράγκι (106′ Ρανιέρι), Μαρτίνεζ Κουάρτα, Μιλένκοβιτς, Ντοντό, Αρτούρ (74′ Ντάνκαν), Μποβανεντούρα (82′ Μπάρακ), Μαντραγκόρα, Γκονζάλεζ (106′ Μπελτράν), Κουαμέ (82′ Ικονέ), Μπελότι (59′ Εντζολά).



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό