15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Απίθανο» να αλλάξουν οι προβλέψεις λόγω Όμικρον

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, μπορεί να έχει προκαλέσει αναταραχή και ανησυχία στις διεθνείς αγορές, αλλά είναι απίθανο να αλλάξει σημαντικά τις οικονομικές προβλέψεις, δήλωσε ο διοικητής της Banque de France, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής διάσκεψης, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, δικαιολόγησε αυτή την εκτίμηση τονίζοντας ότι οι οικονομικές επιπτώσεις των διαδοχικών επιδημικών κυμάτων ήταν λιγότερο σημαντικές με την πάροδο του χρόνου.

«Έκρηξη» κρουσμάτων στην Ευρώπη

Η εμφάνιση της Όμικρον σημειώνεται σε μια περίοδο που η Ευρώπη καταγράφει ήδη αύξηση των κρουσμάτων της Co-19 και πολλές χώρες ενισχύουν τα μέτρα. Στην Ολλανδία, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καταστήματα που πωλούν μη αναγκαία είδη θα κλείνουν στο εξής στις 18:00 (ώρα Ελλάδας).

Οι ανησυχίες για την εξάπλωση της νέας παραλλαγής οδήγησαν εξάλλου σε πτώση της τιμής του πετρελαίου, ενώ και τα Χρηματιστήρια παγκοσμίως κλυδωνίζονταν την Παρασκευή.

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην Όμικρον είναι ένα θέμα που συζητείται ευρέως. Ο καθηγητής Άντριου Πόλαρντ, ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής των ερευνών για το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca, εκτίμησε όμως ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί «πολύ γρήγορα» ένα εμβόλιο. Θεωρεί επίσης «εξαιρετικά απίθανη» τη μεγάλη διασπορά της παραλλαγής αυτής μεταξύ των εμβολιασμένων.

Η AstraZeneca, όπως και οι εταιρείες Pfizer/BioNTech, Moderna και Novavax εξέφρασαν τη σιγουριά ότι έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την παραλλαγή. Θα χρειαστούν «πολλές εβδομάδες» για να κατανοήσουν οι επιστήμονες πόσο μεταδοτική και μολυσματική είναι η Όμικρον, προειδοποίησε ωστόσο την Παρασκευή ο ΠΟΥ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Les Echos

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό