21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απέτυχαν τα πειράματα για ελπιδοφόρα θεραπεία κατά του καρκίνου του μαστού

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γαλλική Sanofi διέκοψε τα πειράματα για το  Amcenestrant, μια, αρχικά, ελπιδοφόρο θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, μετά από δεύτερη αποτυχία της δοκιμής του, γεγονός που επέφερε σημαντικό πλήγμα στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή επιβάρυνε τις μετοχές και αύξησε την πίεση να ενισχυθούν άλλα υποψήφια φάρμακα, για την θεραπεία εκζέματος και του άσθματος  

 Η Sanofi έχει μείνει εξάλλου πολύ πίσω στον αγώνα για την ανάπτυξη εμβολίων COVID-19.

Η δοκιμή με την ονομασία AMEERA-5 για το Amcenestrant, σε γυναίκες με πρόσφατα διαγνωσμένο προχωρημένο καρκίνο του μαστού, διακόπηκε νωρίς επειδή μια ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησης δεν βρήκε σημάδια ότι λειτουργεί. 

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 5,7% στο κλείσιμο, η δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια στον γαλλικό δείκτη blue chip CAC40 (.FCHI),

Τον Μάρτιο  οι μετοχές της Sanofi  είχαν επίσης δεχτεί πλήγμα όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα  απογοητευτικά αποτελέσματα της μελέτης για τον καρκίνο του μαστού που αφορούσε γυναίκες που είχαν λάβει προηγούμενη θεραπεία.

Στη δοκιμή, το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με το Ibrance που έχει καθιερωθεί από την Pfizer (PFE.N) και συγκρίθηκε με μια διαφορετική ομάδα ασθενών σε τυπική ορμονοθεραπεία.

Το Amcenestrant ανήκει σε μια κατηγορία χαπιών γνωστών ως εκλεκτικοί αποικοδομητές υποδοχέων οιστρογόνου (SERD) για την καταπολέμηση όγκων που αναπτύσσονται ως απόκριση στα οιστρογόνα, τα οποία εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν έως και το 80% όλων των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού.

 naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό