22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Απάτη ύψους 2,6 εκατ. ευρώ σχετικά με την παροχή νερού στη Βουλγαρία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στη Σόφια (Βουλγαρία) κατάσχεσε περιουσιακά στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για έργο 2,6 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε έργα στο δίκτυο ύδρευσης ενός δήμου στη Βουλγαρία, που χρηματοδοτήθηκε από η ΕΕ. Υπό έρευνα βρίσκονται δημόσιοι υπάλληλοι και ένας δήμαρχος, ύποπτοι για εξαπάτηση του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Κατόπιν αιτήματος της EPPO, το Εφετείο της Σόφιας επέβαλε ασφαλιστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσης ακινήτων και οχημάτων των υπόπτων, τα οποία επιβλήθηκαν από το δημόσιο δικαστικό επιμελητή την Παρασκευή. Κατασχέθηκαν επτά κτίρια, συνολικής επιφάνειας 1.956 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και τρία οχήματα, προκειμένου να αποζημιωθεί η εκτιμώμενη ζημιά στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Πρόκειται για ένα έργο για την ανακατασκευή του δικτύου ύδρευσης και της δεξαμενής νερού ενός δήμου στη Βουλγαρία, που χρηματοδοτείται από το Κρατικό Ταμείο Γεωργίας (SFA), στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ, ύψους 2,6 εκατ. ευρώ (5,2 εκατ. BGN).

Η έρευνα αποκάλυψε στοιχεία απάτης κατά την εκτέλεση της σύμβασης, που ανατέθηκε σε ιδιωτικές εταιρείες. Οι δημόσιοι υπάλληλοι της SFA είναι ύποπτοι για δόλιες διευθετήσεις με έναν δήμαρχο και αυτές τις εταιρείες, προκειμένου να διογκώσουν την τιμή των έργων και να επιβαρύνουν τον οργανισμό πληρωμών.

Οι δημόσιοι λειτουργοί πιστεύεται επίσης ότι συνέταξαν έγγραφα με ψευδή στοιχεία, που πιστοποιούν ότι όλες οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί εντός της καθορισμένης προθεσμίας, τα οποία στη συνέχεια υποβλήθηκαν στην SFA, προκειμένου να λάβουν την κοινοτική χρηματοδότηση. Στους υπόπτους περιλαμβάνονται επίσης εμπειρογνώμονες από το τμήμα του δήμου που επιβλέπουν τις εργασίες. Ένας από τους υπόπτους ερευνάται και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όλα τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα τεκμαίρεται ότι είναι αθώα έως ότου αποδειχθεί η ενοχή τους στα αρμόδια βουλγαρικά δικαστήρια.Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό