23.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Απάτη από εταιρεία χονδρικής με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Ιταλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) στη Ρώμη (Ιταλία), η ιταλική οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) της Giulianova (Teramo) εκτέλεσε εντολή δέσμευσης ύψους 114.000 ευρώ έναντι μιας εταιρείας, που δραστηριοποιείται στο μη εξειδικευμένο χονδρικό εμπόριο τροφίμων και καπνού. Η εταιρεία είναι ύποπτη για απάτη που αφορά κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Εικάζεται ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παραποίησε τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, υποδεικνύοντας υψηλότερα έσοδα από τα πραγματικά, ώστε να είναι επιλέξιμος για τη λήψη κεφαλαίων RRF για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου. Στη συνέχεια υπέβαλε το αίτημα στο SIMEST, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ιταλίας για την ανάπτυξη και την προώθηση των δραστηριοτήτων ιταλικών εταιρειών και υπεύθυνο για τη διαχείριση και τη διανομή κεφαλαίων RRF σε αυτά τα έργα, το οποίο χορήγησε στην εταιρεία 228.000 ευρώ συνολικά.

Χάρη σε μια ταχεία έρευνα, η δεύτερη πληρωμή των 114.000 ευρώ δεν εκταμιεύτηκε ποτέ, καθώς οι παρατυπίες εντοπίστηκαν και αναφέρθηκαν από την Guardia di Finanza. Τραπεζικοί λογαριασμοί αξίας 114.000 ευρώ δεσμεύτηκαν.Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό