22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απάντηση Οικονόμου στην Άγκυρα μέσω ΣΚΑΪ 100,3: Άλλος έχει αναθεωρητικές τάσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στην Αθήνα για την ελληνογαλλική συμφωνία έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

«Καμία από τις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα δεν παρεκκλίνει από αυτά που ορίζει το Διεθνές Δίκαιο  και έχουν συνυπογράψει όλα τα πολιτισμένα κράτη… Άλλος έχει αναθεωρητικές τάσεις εδώ  στη γειτονία μας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην σημερινή επιθετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικού για την Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

«Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις αντιδράσεις, άλλα δεν παίρνουμε τις αποφάσεις μας με βάση το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία» διεμήνυσε ο κ. Οικονόμου.

«Η χωρά με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, κατηγόρησε μεταξύ άλλων την Ελλάδα ότι «αντί να συνεργαστεί, εξοπλίζεται» και πως προσπαθεί να απομονώσει και να αποξενώσει την Τουρκία, «προκαλώντας ζημιά στην ΕΕ, στην περιφερειακή ειρήνη και στην περιφερειακή σταθερότητα».

«Η χώρα κάνει αυτό που πρέπει για να ενισχύσει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα. Η στάση της χώρας εδραιώνει τη σταθερότητα στη Μεσόγειο. Η συμφωνία αποτελεί υπόδειγμα και για το πώς η Ευρώπη θα ευθυγραμμίσει τη γεωπολιτική της επιρροή με την οικονομική της ισχύ. Αυτή η συμφωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνει και αυτό το βήμα», συμπλήρωσε.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό