15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αξιωματούχος άδειασε φράγμα επειδή του έπεσε το τηλέφωνο μέσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε Ινδός κυβερνητικός αξιωματούχος, καθώς διέταξε την αποστράγγιση ενός φράγματος για να ανακτήσεις το τηλέφωνό του, όπως μεταδίδει το BBC.

Σημειώνεται ότι χρειάστηκαν τρεις μέρες για να αντληθούν εκατομμύρια λίτρα νερού από το φράγμα, αφού ο Rajesh Vishwas έριξε τη συσκευή ενώ τραβούσε selfie. Ο Vishwas ισχυρίστηκε ότι περιείχε ευαίσθητα κυβερνητικά δεδομένα και έπρεπε να ανακτηθεί, αλλά κατηγορήθηκε για κατάχρηση της θέσης του.

Ο επιθεωρητής τροφίμων έριξε το τηλέφωνο Samsung, αξίας περίπου 1.200 δολαρίων (100.000 ρουπίες), στο φράγμα Kherkatta, στο κεντρικό ινδικό κρατίδιο Chhattisgarh, την Κυριακή.

Αφού οι ντόπιοι δύτες δεν κατάφεραν να το βρουν, πλήρωσε για να φέρει μια αντλία ντίζελ, δήλωσε ο κ. Vishwas σε μια δήλωση σε βίντεο που αναφέρουν τα ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Είπε ότι είχε προφορική άδεια από έναν αξιωματούχο για να στραγγίξει «λίγο νερό σε ένα κοντινό κανάλι», προσθέτοντας ότι ο αξιωματούχος είπε ότι αυτό «στην πραγματικότητα θα ωφελούσε τους αγρότες που θα είχαν περισσότερο νερό».

Η αντλία λειτουργούσε για αρκετές ημέρες, αδειάζοντας περίπου δύο εκατομμύρια λίτρα (440.000 γαλόνια) νερού – σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετό για να αρδεύσει 6 τετραγωνικά χιλιόμετρα (600 εκτάρια) καλλιεργήσιμης γης.

Η αποστολή του σταμάτησε όταν ένας άλλος υπάλληλος, από το τμήμα υδάτινων πόρων, έφτασε μετά από καταγγελία.

«Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να διεξαχθεί έρευνα. Το νερό είναι βασικός πόρος και δεν μπορεί να σπαταλιέται έτσι», δήλωσε στην εφημερίδα The National η Priyanka Shukla, αξιωματούχος της περιφέρειας Kanker.

Ο κ. Vishwas αρνήθηκε ότι έκανε κατάχρηση της θέσης του και δήλωσε ότι το νερό που αποστράγγισε ήταν από το τμήμα υπερχείλισης του φράγματος και «δεν ήταν σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό