18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αν υπάρχει το οποιοδήποτε κύκλωμα μέσα στην Αστυνομία θα παταχθεί χωρίς κανένα συμβιβασμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την δήλωση Τσαπανίδου περί ενδεχόμενου εκβιασμού για τον σχηματισμό κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

«Μέχρις στιγμής ισχύουν αυτά που έχουμε ανακοινώσει» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου, σε ερώτηση αν θα υπάρξει ενίσχυση των συνταξιούχων, που δεν είδαν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει δήλωση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είναι αποτέλεσμα εκβιασμού, είπε ότι αυτή η θέση εδράζεται σε δύο λανθασμένες και αυθαίρετες παραδοχές. Η πρώτη, ανέφερε, συνδέει τον πρωθυπουργό με την υπόθεση των επισυνδέσεων. Ο κ. Οικονόμου τόνισε, πως πρόκειται για απολύτως ανυπόστατη παραφιλολογία και πως οι επισυνδέσεις δεν τελούσαν σε γνώση του πρωθυπουργού. Η δεύτερη παραδοχή, συνέχισε, είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει ζητήματα, για τα οποία μπορεί να εκβιαστεί. «Παραδοχές ανυπόστατες και ανούσιες», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, είπε ότι υπάρχουν δύο υποθέσεις, για τις οποίες έχει επιληφθεί η ΕΛ.ΑΣ., το Τμήμα Εωτερικών Υποθέσεων και η Δικαιοσύνη. «Σε ότι αφορά το οργανωμένο έγκλημα. η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις και νομίζω ότι όλοι απαιτούμε ταχύτερα αποτελέσματα. Αν υπάρχει το οποιοδήποτε κύκλωμα μέσα στην Αστυνομία, θα παταχθεί χωρίς κανένα συμβιβασμό» τόνισε, ενώ για τη δεύτερη υπόθεση είπε, ότι έχουμε δύο ξεχωριστά θέματα.

«Έχουμε ένα περιστατικό το Νοέμβριο του 2021, όταν έγινε έλεγχος σε τέσσερα παιδιά, ανάμεσα στα οποία υπήρξε και συγγενικό πρόσωπο του κ. Θεοδωρικάκου. Η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά, αν υπήρξε κάτι μεμπτό και μέσα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν θα μείνει καμία σκιά. Το δεύτερο είναι το γεγονός, ότι ένας αξιωματικός ισχυρίζεται ότι ήταν σε γνώση του παρεμβάσεις το Νοέμβριο του 2021, πέρασε και ο Δεκέμβριος του 2021, μπήκαμε στο 2022, φτάσαμε στον Ιανουάριο του 2023 και συμπτωματικά την ημέρα που έγιναν οι κρίσεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες του, ενάμισι χρόνο μετά, εμφανίζεται να καταγγέλλει κάτι. Δεν επιδέχεται ερμηνείας για τους σκοπούς και τις προθέσεις που είχε στο μυαλό του, ανεξαρτήτως αν το περιστατικό ήταν αληθινό, που ήταν αληθινό και κατόπιν γρήγορα θα έρθει στην επιφάνεια αν υπήρξε το παραμικρό μεμπτό ή κάτι έπρεπε να γίνει διαφορετικά», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν εκδοτικοί ή επιχειρηματικοί κύκλοι έχουν στοχοποιήσει την κυβέρνηση, απάντησε πως «η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της για να εμπνεύσει το καλύτερο δυνατό αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη και είναι αμείλικτη σε οποιεσδήποτε περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώνεται παραβίαση του καθήκοντος παντού». Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση διαπιστώνει αλλαγή στάσης από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ανέφερε είναι πρόθυμος μετά τις εκλογές να προχωρήσει σε διάλογο συγκλίσεων χωρίς παζάρι εξουσίας, είπε ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει κατά καιρούς διάφορα. «Έχει πει ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του πρώτου ή του δεύτερου κόμματος, αργότερα είχε πει πως στόχος είναι η ΝΔ να είναι αντιπολίτευση και τώρα λέτε ότι είπε αυτά. Βασικός προσανατολισμός και στόχος της ΝΔ είναι να επιδιώξει καθαρή εντολή αυτοδύναμης διακυβέρνησης», απάντησε ο κ. Οικονόμου.

Για το σενάριο που θέλει ως πιο πιθανή ημερομηνία των εκλογών την 9η Απριλίου, δήλωσε ότι δεν έχει κάτι καινούργιο να προσθέσει ενώ για την τροπολογία που αφορά το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, απάντησε πως θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα και θα εξαντληθεί η προσπάθεια για να έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Για τους λόγους της επισύνδεσης του κ. Ανδρουλάκη δήλωσε ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης ενώ σε ερώτηση αν ήταν λάθος όπως είχε πει ο πρωθυπουργός για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και η παρακολούθηση άλλων 6 προσώπων, είπε πως η διαφορά τώρα είναι πως η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη και θα υπάρξει πολιτική αποτίμηση.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε και περί δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Μπακογιάννης και η Αλεξία Μπακογιάννη ήταν υπό παρακολούθηση με το παράνομο λογισμικό predator, απάντησε πως πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό και τόνισε πως καμία ελληνική δημόσια αρχή δεν έχει σχέση με τα κακόβουλα λογισμικά τα οποία εμφανίστηκαν στην Ελλάδα το 2016 ενώ και γι’αυτά υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα.

Για την αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με χρηματοδοτήσεις από τη Βενεζουέλα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε μια ρητή διαβεβαίωση και δεν την πήρε.

Σε ότι αφορά τα ψηφοδέλτια της ΝΔ μετά από σχετική ερώτηση, δήλωσε πως όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες θα υπάρχουν ανακοινώσεις ονομάτων και οι υποψηφιότητες θα αφορούν ονόματα τα οποία εκφράζουν και αποτελούν την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά της πρότασης της ΝΔ για την επόμενη τετραετία όπως και στην πρώτη τετραετία.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο που αφορά το αυτόφωρο για τα αδικήματα τύπου με αφορμή την υπόθεση Τατσόπουλου και είπε πως πρόκειται για διαφορετικά πράγματα. «Σε ότι αφορά το χθεσινό, όπως λέει ο Πλάτωνας, για τα ζητήματα επιστημονικού τύπου καλό είναι να εκφράζουν άποψη οι ειδικοί επιστήμονες. Για τα πολιτικά ζητήματα μπορούν να μιλάνε όλοι. Το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα δεν επιτρέπουν να μπαίνει κανείς σε αστυνομικές ή δικαστικές περιπέτειες για απόψεις τις οποίες εκφράζει. Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Άλλο αυτό και άλλο κάποιος για αυτά που λέει να μπλέκει σε δικαστικές και αστυνομικές περιπέτειες. Σε ότι αφορά τα ζητήματα χριστιανικής πίστης, δεν χωράει το μίσος, η μισαλλοδοξία, η εκδικητικότητα. Δεν χωράει η εργαλειοποίηση της πίστης για να αποκομίσουν κάποιοι οφέλη. Αυτό είναι ο ορισμός του φαρισαϊσμού», πρόσθεσε.

Για το θέμα που έχει προκύψει με τους καλλιτέχνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι θέσεις της κυβέρνησης είναι καθαρές και απέδειξε πως δεν είναι δογματική παρότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν επηρέαζε την εξέλιξη και τα μισθολογικά τους. «Η κυβέρνηση πήρε τη γενναία πρωτοβουλία να τους εξαιρέσει τελείως από το ΠΔ του ΑΣΕΠ. Να αντιληφθούν τη μεγάλη παρεξήγηση. Να αξιοποιήσουμε την ειλικρινή πρόθεση της κυβέρνησης και να επιλύσουμε προβλήματα δεκαετιών», συμπλήρωσε.

Για τις τουρκικές παραβιάσεις ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως η χώρα πάντα θα απαντά σε κάθε πρόκληση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αποτελεσματικότητα και προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα, ανυποχώρητη σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την κυριαρχία της.

Ερωτηθείς αν όντως θα επισκεφτεί τη χώρα μας ο κ. Μπλίνκεν το Φεβρουάριο, απάντησε πως όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε θα το ανακοινώσουμε. Πρόσθεσε πως είμαστε σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ και παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. «Εμείς πάντα επιδιώκουμε τη σταθερότητα και τη συνεννόηση. Με το παράλογο δεν συνομιλούμε. Δεν θα υποχωρήσουμε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στην κυριαρχία μας. Έχουμε την ικανότητα, τους συμμάχους, τη βούληση για να είμαστε αποτελεσματικοί στη διαχείριση κάθε πρόκλησης, κάθε περίοδο», πρόσθεσε.

Επίσης για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία δήλωσε πως η Ελλάδα προσδοκά μετά τις τουρκικές εκλογές το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας στη γειτονική χώρα να προσέλθει στο φάσμα της λογικής και να αντιληφθεί ότι η παραχάραξη της πραγματικότητας δεν προσφέρει τίποτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό