31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Αν το Ισραήλ νικήσει τη Χαμάς «θα στρέψει το βλέμμα του» στην Τουρκία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σκληρή επίθεση κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ «θα στρέψει το βλέμμα του» στην Τουρκία εάν καταφέρει να νικήσει τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ερντογάν, ένθερμος επικριτής του πολέμου του Ισραήλ στο παλαιστινιακό έδαφος μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, έχει εκφράσει συχνά την υποστήριξή του στην παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση ως υπερασπιστές της πατρίδας τους, ενώ, μάλιστα, έχει διακόψει κάθε εμπορικό δεσμό με το Ισραήλ.

Η Χαμάς χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ άλλων, αλλά ο Ερντογάν το έχει επανειλημμένα απορρίψει, αποκαλώντας την οργάνωση αγωνιστών της ελευθερίας.

«Μην νομίζετε ότι το Ισραήλ θα σταματήσει στη Γάζα», είπε ο Ερντογάν στους βουλευτές του κόμματός του στο κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

«Αν δεν σταματήσει… αυτό το εγκληματικό και τρομοκρατικό κράτος θα βάλει στο στόχαστρο την Ανατολία αργά ή γρήγορα με την εμμονή της Γης της Επαγγελίας», είπε, σε έναν ισχυρισμό του αναφερόμενος στη μεγάλη τουρκική χερσόνησο, δηλαδή τη Μικρά Ασία, η οποία περιλαμβάνει περισσότερο από το ήμισυ του εδάφους της Τουρκίας, γράφει η Times of Israel.

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Χαμάς, που αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της δικής της γης και που υπερασπίζεται την Ανατολία», διεμήνυσε ο Ερντογάν. «Το Ισραήλ δεν επιτίθεται μόνο στη Χαμάς… Επιτίθεται σε εμάς, σε εμάς… Η Χαμάς είναι η εμπροσθοφυλακή της Ανατολίας στη Γάζα. Είστε τόσο τυφλοί που δεν το βλέπετε αυτό;» διερωτήθηκε.

«Θα έχει τη μοίρα του Χίτλερ»

Χαρακτήρισε όσα συμβαίνουν στη Γάζα χειρότερα ακόμη και από το Ολοκαύτωμα, ενώ υποστήριξε ότι περιμένει τον Νετανιάχου ένα τέλος παρόμοιο με εκείνο του Χίτλερ ή των Σερβοβόσνιων ηγετών που ευθύνονται για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

«Ο Χίτλερ δεν ήταν ο μόνος όταν διέπραττε το Ολοκαύτωμα. Πολλές χώρες της Ευρώπης υποστήριξαν τον Χίτλερ. Ένιωθε ανίκητος. Τι συνέβη; Έριξε μια σφαίρα στο κεφάλι του, το καμένο πτώμα του βρέθηκε στο διαλυμένο καταφύγιό του», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δίνοντας το παράδειγμα του πολέμου της Βοσνίας είπε ότι «μπροστά στα μάτια του κόσμου μαρτύρησαν 8.372 Βόσνιοι», καθώς -όπως υποστήριξε- οι υπαίτιοι δεν πίστευαν ότι θα ηττηθούν. «Οι άλλοτε κραταιοί πολιτικοί» όμως συνελήφθησαν και λογοδότησαν στο δικαστήριο, παρατήρησε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Αργά ή γρήγορα, η ίδια μοίρα περιμένει τον Νετανιάχου, τον σφαγέα της Γάζας, και τους συνεργάτες του».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε επίσης ότι «δεν υπάρχει ανάλογη περίπτωση στην Ιστορία. Ακόμη και ο Χίτλερ, όταν έκανε εκείνο το απάνθρωπο Ολοκαύτωμα που πέρασε στην Ιστορία ως μία μαύρη κηλίδα, δεν το έκανε τόσο φανερά, δεν ήταν τόσο θρασύς».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό