14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

‘Αν το έκανα εγώ, μπορεί και κάποιος άλλος’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο τενιστικός πλανήτης συνεχίζει να ζει στον αστερισμό του Ράφα Ναδάλ (Νο4) και του πιο πρόσφατου επιτεύγματος του Ισπανού Θρύλου, με τον 14ο τίτλο του στο Roland Garros.

Την ίδια μέρα που κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο και μάλιστα στο ντεμπούτο του στο Παρίσι (05/06/2005), ο 36χρονος πλέον Ράφα Ναδάλ (Νο4) πανηγύρισε για 14η φορά και συνέχισε την απίστευτη κυριαρχία του στο Roland Garros, όμοια της οποίας δεν έχει ξαναδεί το τένις σε ένα και μόνο event.

Παράλληλα, ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα αύξησε τη διαφορά από τους δύο σπουδαίους αντίζηλούς του, Φέντερερ και Τζόκοβιτς, φτάνοντας τα 22 Grand Slam στην υπέρλαμπρη καριέρα του.

Παρά τη σπουδαιότητα του επιτεύγματός του, ο ίδιος ο Ισπανός διατηρεί ένα πολύ ταπεινό προφίλ και έχει μια τάση να υποτιμάει τα ρεκόρ του, λέγοντας ότι δεν αποκλείεται κάποια μέρα, κάποιος άλλος να καταρρίψει το ρεκόρ του στο Roland Garros.

“Πάντα θεωρώ τον εαυτό μου έναν πολύ φυσιολογικό τύπο, οπότε αν το έκανα εγώ, ίσως κάποιος άλλος μπορεί να το κάνει” είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN τη Δευτέρα (6/6).

“Προφανώς και το ρεκόρ των 22 Grand Slam είναι πιο πιθανόν να ξεπεραστεί από κάποιον. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό. Σίγουρα τα 14 Roland Garros είναι πιο δύσκολο να καταρριφθεί” πρόσθεσε.

Ο Ναδάλ την Κυριακή (5/6) έγινε ο γηραιότερος πρωταθλητής στο πιο απαιτητικό από τα τέσσερα Grand Slam της σεζόν, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει εμμονή να τελειώσει την καριέρα του με τα περισσότερα Majors και πως αν συμβεί αυτό θα είναι και πάλι υπερήφανος για ότι έχει κάνει στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

“Φυσικά και θα ήθελα να είμαι ο παίκτης με τα περισσότερα Grand Slam στην ιστορία. Αυτός είναι ο ανταγωνισμός. Όμως δεν έχω εμμονή με αυτό και δεν είναι κάτι που θα μου αλλάξει το μυαλό. Ειλικρινά, αν ο Νόβακ κερδίσει 23 και εγώ μείνω με 22, δεν θα με πειράξει. Η ευτυχία μου δεν θα επηρεαστεί καθόλου. Ούτε ένα τις εκατό” είπε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ στη συνέντευξή του στο Αμερικανικό δίκτυο.

Ο Ναδάλ μίλησε και για τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της χωμάτινης περιόδου που δεν του επέτρεψε να κάνει σωστή προετοιμασία ενώ έκανε καθημερινές ενέσεις στο Παρίσι, προκειμένου να μπορεί να αγωνίζεται και να προπονείται.

“Μετά την πανδημία, κάτι συνέβη στο πόδι μου. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ τον πόνο για να παίζω συχνά, ακόμη και να προπονούμαι. Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι περνάω από όλες αυτές τις προκλήσεις, έχω πάντα το πάθος να συνεχίσω και έχω πάντα την αγάπη για το παιχνίδι. Πάντα ήθελα να συνεχίσω. Γι’ αυτό μάλλον βρίσκομαι στη θέση που είμαι σήμερα.

Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να ανακοινώσω οποιαδήποτε απόσυρση μετά το Roland Garros, αλλά φυσικά, υπάρχει πιθανότητα να μην βελτιωθούν τα πράγματα. Τότε δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί” τόνισε χαρακτηριστικά.

: Tennis24

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό