27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Αν οι λογιστές συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, δεν χρειάζεται καμία παράταση

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» βρέθηκε καλεσμένος ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κος Όμηρος Τσάπαλος.

Επιγραμματικά ανέφερε ότι:

– Ακολουθούμε το χρονοδιάγραμμα εδώ και 75 ημέρες που έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

– Έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 4,7 εκατ. δηλώσεις σε σχέση με πέρσι που υποβλήθηκαν 2,9 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα

– «Αν οι λογιστές, γιατί αυτοί έχουν σηκώσει το βάρος όλης αυτής της διαδικασίας, συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς, μιας ημερήσιας υποβολής της τάξεως των 100.000 με 110.000 χιλιάδων δηλώσεων και λίγο παραπάνω τις τελευταίες ημέρες τότε με μαθηματική ακρίβεια ο στόχος θα επιτευχθεί.»

Σε ερώτηση των παρουσιαστών ότι ο κλάδος μας έχει πει ότι ο χρόνος δεν αρκεί, ο κος Τσάπαλος ανέφερε:«Αυτό γίνεται κάθε χρόνο απλά φέτος έγινε με μεγαλύτερη ένταση, παρόλα αυτά οι ίδιοι οι φοροτεχνικοί, ο ίδιος ο κλάδος έχει καταφέρει με τις δικές του δυνάμεις να έχουν υποβληθεί κοντά στα 2 εκατ. παραπάνω σε σχέση με το παρελθόν»

– Δεν είμαστε της κουλτούρας των παρατάσεων. Ο καθένας να πράξει και να οργανωθεί με τον τρόπο που πρέπει προκειμένου να ανταποκριθεί.

– Με βάση τα δεδομένα και αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς δεν υπάρχει λόγος να δοθεί καμία παράταση γιατί έχουμε πετύχει το στόχο. Πρωτίστως οι φοροτεχνικοί οι οποίοι είναι απαραίτητο συστατικό κομμάτι του φορολογικού μηχανισμού και τους εκτιμούμε και θέλουμε τη βοήθειά τους και συνεργαζόμαστε μαζί τους.

– «Στις 430.000 αυτόματα υποβληθείσες δηλώσεις πράγματι υπήρξε ανάγκη να γίνει τροποποίηση αρκετών εξ αυτών, ωστόσο ο χρόνος που απαιτείται για ένα φοροτεχνικό να κάνει την τροποποίηση είναι πολύ λιγότερος σε σχέση με το να κάνει από την αρχή μία φορολογική δήλωση. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι ίδιοι οι λογιστές με τους οποίους εγώ μιλάω καθημερινά.»

– «Καταλαβαίνω το φόρτο που υπάρχει, αυτό που ζητάμε και παρακαλούμε από τους φίλους λογιστές και φοροτεχνικούς είναι να βάλουμε όλοι πλάτη.»

– «Για πρώτη φορά στα χρονικά, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, να μη δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις.»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό