23.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Αν δεν θες να βάλεις ψωμί στα μπιφτέκια αυτές είναι 5 εναλλακτικές

Ειδήσεις Ελλάδα

Είτε έχεις δυσανεξία στην γλουτένη, είτε σου τελείωσε το ψωμί, αυτές οι 5 εναλλακτικές θα σου «λύσουν» τα χέρια σε οποία συνταγή χρειάζεται να βάλεις ψωμί και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου crispy!

Η αλήθεια είναι πως η ψίχα ψωμιού είναι συστατικό σε αρκετές συνταγές, είτε για να «δέσει» αυτό που μαγειρεύεις και να το κάνει πιο ζουμερό, είτε ως συστατικό για να «πανάρεις» κάποιο άλλο υλικό, έτσι ώστε να βγει πιο τραγανό.

Σίγουρα σου έχει τύχει να θες να φτιάξεις, για παράδειγμα μπιφτέκια αλλά να μην έχεις καθόλου ψωμί στο σπίτι και να «πελάγωσες», γιατί χωρίς αυτό το συστατικό συνταγή δεν γίνεται.

Κι όμως, υπάρχουν εναλλακτικές και μάλιστα, είναι πιο εύκολο να τις βρεις απ’ ότι νόμιζες. Κάποιες βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι σου.

Έτσι είτε ξεμείνεις από ψωμί, είτε δεν θες ή δεν μπορείς να το προσθέσεις σε μια συνταγή λόγω δυσανεξίας στη γλουτένη ή επειδή κάνεις διατροφή μπορείς με τις παρακάτω 5 εναλλακτικές να ολοκληρώσεις οποιαδήποτε συνταγή και να είναι εξίσου νόστιμη.

5 εναλλακτικές για το ψωμί στις συνταγές

¾ φλιτζάνι ψίχουλα μαλακού ψωμιού

¼ φλιτζάνι panko

¼ φλιτζάνι κράκερ ή ψίχουλα κουλουριού

¼ φλιτζάνι θρυμματισμένα κορν φλέικς ή άλλα μη ζαχαρούχα δημητριακά

⅔ φλιτζάνι κανονική τυλιγμένη βρώμη

Πιο συγκεκριμένα:

Όπως βλέπεις μπορείς πάντα να φτιάξεις το δικό σου τριμμένο ψωμί για οποιαδήποτε συνταγή, αν απλά σου έχει περισσέψει ψωμί στο σπίτι.

Αν θες κάτι πιο υγιεινό αντί για την ψίχα ψωμιού του εμπορίου, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου από ψωμί ολικής αλέσεως ή να θρυμματίσεις δημητριακά με νιφάδες πίτουρου.

Αντίστοιχα, αν έχεις δυσανεξία στη γλουτένη μπορείς να φτιάξεις ψίχα ψωμιού από δημητριακά, κράκερ ή ψωμί που δεν περιέχουν γλουτένη. Τα τελευταία χρόνια αυτού του είδους τα προϊόντα είναι όλο και πιο σύνηθες να τα βρεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Τα 3 είδη ψίχας ψωμιού (θρυμματισμένου ψωμιού) που πρέπει να ξέρεις

Ξηρή ψίχα ψωμιού

Μπορεί μια συνταγή να χρειάζεται ξηρή ψίχα ψωμιού. Αυτό θέλουν συνήθως τα μπιφτέκια ή τα φαγητά που θέλουν τηγάνισμα.

Εάν θες να φτιάξεις τη δική σου ξηρή ψίχα ψωμιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαφρώς μπαγιάτικο ψωμί και να το θρυμματίσεις.

Μαλακή ψίχα ψωμιού

Η πιο μαλακή ψίχα ψωμιού χρησιμοποιείται όταν θες αυτό που θα φτιάξεις να είναι και αφράτο. Συνήθως χρειάζεται σε φαγητά που θέλουν πανάρισμα.

Ψίχα από Panko

Η ψίχα από Panko είναι ελαφριά και τραγανή με πιο τραχιά υφή από το θρυμματισμένο ψωμί.

Αυτή η ψίχα λειτουργεί ως υποκατάστατο της ψίχας ψωμιού στις περισσότερες συνταγές που το απαιτούν, είτε στο πανάρισμα είτε μέσα στη συνταγή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό