28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ανώτερος ο Ολυμπιακός, έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή με σούπερ Όρτα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του κόντρα στην ΑΕΚ, είχε τον έλεγχο και κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο. Οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα για την 9η αγωνιστική των Play Offs της Super League 1 και με δύο… κεραυνούς του Αντρέ Όρτα στο 66′ και το 90+2′, επικράτησαν με 2-0. 

Ανώτερος ο Ολυμπιακός, όπου διαχειρίστηκε το προβάδισμά του μετά το τέρμα του Πορτογάλου μέσου, ο οποίος μαζί με τον Σαντιάγκο Έσε, ήταν οι κορυφαίοι του γηπέδου. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 73 βαθμούς και πλέον είναι τρίτοι με +2 από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τελευταία αγωνιστική.

Η «Ένωση» από την άλλη, μπήκε για τα καλά σε μπελάδες καθώς έπεσε από την κορυφή και είναι στο -2 από τον ΠΑΟΚ. Για να μπορέσει να στεφθεί πρωταθλήτρια, θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική ο Άρης να κόψει βαθμούς από την ομάδα του Λουτσέσκου και η ΑΕΚ να κερδίσει εντός έδρας τη Λαμία.

Ο Ολυμπιακός πίεζε από τα πρώτα λεπτά και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Ελ Κααμπί βγήκε από πλάγια θέση τετ α τετ στο 11, πλάσαρε με το αριστερό ωστόσο ο Στάνκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και έστειλε εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ.

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, καθώς η πίεση των γηπεδούχων ήταν… ασφυκτική. Από τον Στάνκοβιτς και την άμυνα γινόντουσαν μακρινές μπαλιές, προκειμένου να βγει στην πλάτη των Ντόη και Κάρμο ο Λιβάι για να γίνει απειλητικός.

Στο 37′ ήταν η σειρά της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα να κάνει μία τρομερή φάση. Ο Γκαρσία βγήκε στην κόντρα επίθεση, γύρισε την μπάλα από τα αριστερά προς τη μεγάλη περιοχή, με τον Ελίασον να σουτάρει από πλεονεκτική θέση και να σημαδεύει… ουρανό. 

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει πάλι κεφάτος και έφτανε με μεγάλη ευκολία έξω από την αντίπαλη περιοχή. Ο Όρτα είχε δύο καλά σουτ, ενώ στο 60′ ο Φορτούνης με εκτέλεση φάουλ πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.

Η υψηλή πίεση βοήθησε τον Ολυμπιακό να πετύχει ένα γκολ στο 66′ και να βάλει… φωτιά στις εξέδρες. Ο Στάνκοβιτς απέκρουσε κεφαλιά του Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός γύρισε την μπάλα προς το πέναλτι, ο Όρτα έκανε ένα σουτ «κεραυνό» και άνοιξε το σκορ (1-0).

Οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν κατάλληλα το υπέρ τους προβάδισμα και δεν στάθηκαν μόνο σε αυτό το γκολ. Ο Αντρέ Όρτα με μία απίστευτη έμπνευση στο 90+2′, έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Αποστολόπουλος, Όρτα, Τσικίνιο, Έσε, Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί 

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Πινέδα, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Αραούχο, Λιβάι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό