34.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Ανώτερη η Δανία, άντεξε η Αγγλία και μοιρασιά 1-1 στο τέλος

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια φοβερή Δανία που «έσβησε» την Αγγλία αλλά δεν κατάφερε να πάρει την νίκη μένοντας στο 1-1. Μεγάλη εμφάνιση από την ομάδα του Γιούλμαν, που είχε μοναδικές φάσεις στο τέλος για να… κλέψει την νίκη.

Χωρίς ενέργεια ήταν η Αγγλία η οποία αν και προηγήθηκε με τον Κέιν, δεν άντεξε την πίεση και δεν έβγαλε ποτέ αντίδραση ύστερα από το γκολ των Δανών. «Τελικό πρόκρισης» παίζουν οι Σκανδιναβοί κόντρα στην Σερβία, ενώ οι Άγγλοι θέλουν τουλάχιστον την ισοπαλία κόντρα στην Σλοβενία για την πρόκριση στους «16» του Euro. 

Πιο δραστήριοι οι Δανοί – Άμεση απάντηση

Οι Άγγλοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ από το 18΄ με τον συνήθης ύποπτο, Χάρι Κέιν. Ο Γουόκερ, πήρε μια φοβερή μονομαχία, απέναντι στον Κρίστιανσεν, μοίρασε την μπάλα που έφτασε στον επιθετικό της Μπάγερν, και εκείνος από σημείο που δεν… συγχωρεί έγραψε το 1-0 στο ματς.

Η Δανία, μετέπειτα ωστόσο, έπαιρνε όλο και περισσότερο χώρους στο γήπεδο και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Λίγο μετά (34′), εκείνο ήρθε με τον Χιούλμαντ, να παίρνει την μπάλα μετά από λάθος του Κέιν έξω από την περιοχή και να σουτάρει από τα 28 μέτρα ένα υπέροχο γκολ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πίκφορντ.

Το ημίχρονο έληξε και κάπως έτσι, οι Άγγλοι δεν έβγαλαν πίεση μετά το γκολ, η Δανία κρατούσε την μπάλα, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και συνέχιζε να διατηρεί την κατοχή για την πλήρη ανατροπή.

Στο 56ο λεπτό η Αγγλία έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί ξανά με την μπάλα να μην της κάνει το χατίρι και να σταματάει στο δοκάρι. Ο Φόντεν έφυγε από τα σώματα, βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, το οποίο δεν κατέληξε τελικώς στα δίχτυα.

Στην συνέχεια η Δανοί πίεζαν όλο και περισσότερο. Στο 85′, ο  Γκουεχί έσωσε εγκαίρως τους Άγγλους στην  προσπάθεια του Μπα, ενώ λίγο μετά απείλησαν και πάλι με καθαρές ευκαιρίες των Κρίστενσεν και Χόιμπιεργκ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Ενδεικτικό το γεγονός της πίεσης των Δανών οι 16 τελικές, που είχαν σημειώσει μέχρι και το 85ο λεπτό, κόντρα στην Αγγλία η οποία παρέμεινε χωρίς ενέργεια στο ματς.

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ – Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ – Μέλε, Χιούλμαντ (82’ Νόργκααρντ), Χόιμπιεργκ, Κρίστιανσεν (57’ Μπα) – Έρικσεν (82’ Σκοβ Όλσεν) – Βιντ (57’ Ντάμσγκααρντ), Χόιλουντ (67’ Πόουλσεν).

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Τρίπιερ – Αλεξάντερ Άρνολντ (54’ Γκάλαχερ), Ράις – Σάκα (69’ Έζε), Μπέλινγκχαμ, Φόντεν (69’ Μπόουεν) – Κέιν (69’ Ουότκινς).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό