20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ισχυρή υποστήριξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων από όλο το πολιτικό σύστημα, τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Αθήνα, υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Στην απάντηση του ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών συγχαίρει τον ελληνικό λαό, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προάγουν μαζί με την Ελλάδα τους κοινούς στόχους για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, συνεργαζόμενοι με την κυβέρνηση που θα επιλεχθεί από τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση του Εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Η διμερής σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας έχει ισχυρή υποστήριξη σε όλα τα πολιτικά κόμματα τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα, ενισχύθηκε με την πάροδο ετών συνεργασίας μεταξύ πολλαπλών διοικήσεων και κυβερνήσεων και στις δύο χώρες. Συγχαίρουμε τον ελληνικό λαό για την άσκηση του δημοκρατικού του εκλογικού δικαιώματος στη γενέτειρα της δημοκρατίας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, συνεργαζόμενοι με την κυβέρνηση που θα επιλεχθεί από τον ελληνικό λαό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ. Μαζί, θα συνεχίσουμε να προάγουμε τους κοινούς μας στόχους για την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενωμένοι με κοινές δημοκρατικές δεσμεύσεις».

: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι εξελίξεις ΕΔΩ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό