22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντρέι Κιριλένκο: «Το καλάθι του Πρίντεζη στον τελικό του 2012 μου “ράγισε” την καρδία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αντρέι Κιριλένκο, μία από τις σημαίες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας την τελευταία δεκαετία, σε δηλώσεις που παραχώρησε σε μέσο της Σερβίας και το MozzartSport, αναφέρθηκε σε αρκετά πράγματα. Ένα από αυτά, ήταν το καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στον τελικό του 2012 ανάμεσα στην ομάδα του και τον Ολυμπιακό, καθώς ο Έλληνας γκαρντ, έκρινε το ματς και έδωσε την Euroleague στους «ερυθρόλευκους». Παράλληλα, μίλησε για τον Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κιριλένκο

Για το καλάθι του Πρίντεζη το 2012: «Δεν βλέπω αρκετά Euroleague πια και δεν έχω τόση ενημέρωση. Ωστόσο, η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή ήταν το σουτ του Γιώργου Πρίντεζη το 2012 όταν μας ράγισε την… καρδιά. Οπότε του εύχομαι τα καλύτερα στη συνέχεια της ζωής του, αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης».

Η γνώμη του για τον Μίλος Τεόντοσιτς: «Το ταλέντο του είναι ξεχωριστό. Ένας από τους καλύτερους πλέι μέικερ που είχα για συμπαίκτη και ήταν προνόμιο για μένα. Μου αρέσει να παίζω γρήγορα, να καρφώνω και αυτό το παιχνίδι είναι ιδανικό με τον Μίλος».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Εάν δεν ήταν οι Λεμπρόν και Ντουράντ, η Σερβία μπορεί να είχε νικήσει, ακόμη κι αν έπαιζε μόνο ο Στεφ Κάρι. Ο ΛεΜπρόν έβρισκε λύσεις σε όλα τα προβλήματα και αυτό αποδεικνύει ότι είναι μεγάλος ηγέτης. Οι Αμερικανοί πάντα έχουν ταλέντο, όποιο και να είναι το τουρνουά, είναι πάντα το φαβορί, αλλά όλοι μπορούμε να δούμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος τους έχει πλησιάσει. Δηλαδή, στη Φινλανδία παίζει ο Μάρκανεν, είναι οι Γιόκιτς, Μπογκτάνοβιτς, Γιάννης… Οι σούπερσταρ πλέον προέρχονται από την Ευρώπη και αυτό συνεχίζεται».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό