16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντισταθμίστε το αποτύπωμα άνθρακα του αυτοκινήτου σας με 3 βήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορείς να γίνεις μέλος αρκετών περιβαλλοντικών οργανώσεων, δίνοντας ένα μικρό ποσό κάθε μήνα, προκειμένου να γίνουν δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μπορείς, επίσης, εφόσον έχεις αγοράσει αυτοκίνητο που παρέχεται η συγκεκριμένη δυνατότητα, να υπολογίζεις τον τρόπο που οδηγείς, ώστε να περιορίζεις την κατανάλωση και τους ρύπους.

Μπορείς, ωστόσο, να τα συνδυάσεις και τα δύο. Πώς; Μέσω μιας πλατφόρμας στο διαδίκτυο, η οποία ήδη λειτουργεί (https://net-hero.org/) σε πέντε γλώσσες.

Η NET-HERO παρουσίασε, λοιπόν, αυτή τη πλατφόρμα, για οδηγούς σε όλο τον κόσμο, μέσω της οποίας οι οδηγοί ακολουθώντας μια απλή διαδικασία τριών βημάτων, μπορούν να γίνουν περιβαλλοντικά υπεύθυνοι οδηγοί.

Η NET-HERO τροφοδοτείται από μια βάση δεδομένων εκατομμυρίων εγγεγραμμένων οχημάτων που επιτρέπουν στους οδηγούς να υπολογίζουν με ακρίβεια τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για νέα και κλασικά αυτοκίνητα. Πρώτον, οι οδηγοί εισάγουν τα στοιχεία του οχήματός τους, για να υπολογίσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Δεύτερον, μπορούν να συνεισφέρουν σε αντισταθμιστά έργα υψηλής ποιότητας, αγοράζοντας από το καλάθι αντιστάθμισης NET-HERO, που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς της BeZero Carbon, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα καινοτόμο πλαίσιο ανίχνευσης άνθρακα για να ποσοτικοποιήσουν τον αντίκτυπο των αυτοκινήτων. Τέλος, οι οδηγοί θα λάβουν ένα πιστοποιητικό μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και ένα χρονογράφημα για να επιδείξουν ότι είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, οδηγοί.

Με αυτήν την πλατφόρμα, η ευαισθητοποίηση για το κλίμα μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε δράση για το κλίμα. Το πρόγραμμα αξιολόγησης AAA+ της NET-HERO βοηθά τους αυτοκινητιστές να αντισταθμίσουν τις εκπομπές των κινητήρων εσωτερικής καύσης, με μόλις 2 λεπτά του ευρώ, ανά 1.600 μέτρα που διανύουν. Κάθε πίστωση συμβάλλει σε έργα υψηλής ποιότητας, κατά του άνθρακα, σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της αναδάσωσης, και της προστασίας της χλωρίδας. Αυτή η βαθμολογία έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας μια μεθοδολογία για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των πιστοποιημένων έργων αντιστάθμισης άνθρακα, που ονομάζεται BeZero Carbon Rating.

: driveandtravel

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό