16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντισηπτικά: Αυτός είναι ο τρόπος που θα διατεθούν 300.000 στην αγορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντισηπτικά: Τροπολογία για την αύξηση της παραγωγής αντισηπτικών ψηφίστηκε στην Βουλή. Προβλέπει άμεση παροχή άδειας σε εταιρίες καλλυντικών για την παραγωγή αντισηπτικών προϊόντων

Αντισηπτικά: Έως και 300.000 περισσότερα αντισηπτικά στην εγχώρια αγορά, φιλοδοξεί να διατεθούν το υπουργείο Ανάπτυξης, με τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή, και ψηφίστηκε, ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Η ρύθμιση προβλέπει την άμεση παροχή άδειας σε εταιρίες καλλυντικών προκειμένου να εντάξουν στην παραγωγή τους τα αντισηπτικά.

Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις της διάταξης κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν θα μπορεί να εξαχθεί στο εξωτερικό προκειμένου η διάθεσή τους να είναι αποκλειστικά για την ελληνική αγορά. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε παρουσιάζοντας στην Βουλή την τροπολογία ο υπουργός Ανάπτυξης ο στόχος είναι «να φτάσουμε στην παραγωγή ακόμη και σε 300.000 περισσότερων αντισηπτικών».

Αναφερόμενος στις προβλέψεις της διάταξης ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως έως τώρα «μία βιομηχανία παίρνει δύο ειδών άδειες, άδεια παραγωγής και άδεια διάθεσης» που για να εκδοθούν απαιτείται περίπου 1,5 χρόνος. Πλέον η άδειες δίνονται αυτόματα: «Μόνον για τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη άδεια παραγωγής φαρμάκων και καλλυντικών, δίνουμε αυτόματα την άδεια της παραγωγής ώστε να μετατρέψουν την παραγωγή τους σε παραγωγής αντισηπτικών και ο ΕΟΦ δίνει την άδεια της διάθεσης» σημείωσε. Η ρύθμιση αυτή θα διαρκέσει για όσο κρατήσουν τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό. Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν ανέφερε τις εταιρίες που θα αδειοδοτηθούν, προκειμένου όπως σημείωσε να μην γίνει διαφήμιση, δήλωσε όμως πως  «μιλάμε για γνωστές εταιρίες που δεν θα διακινδύνευαν να κάνουν αρπαχτή».

Τέλος μιλώντας για την αγορά ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως  «υπάρχει έλλειψη σε αντισηπτικά» αφού «η κατανάλωση υπερβαίνει την ζήτηση». Δήλωσε ότι παράγονται σήμερα περίπου 500.000 αντισηπτικά μηνιαίως όμως «για να μπορέσουμε να αυξήσουμε την ημερήσια παραγωγή καταθέτουμε την τροπολογία». Νωίτερα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, είχε δηλώσει πως ποσότητες παράνομης αιθυλικής αλκοόλης που έχει κατασχεθεί θα διατεθεί σε εταιρίες παραγωγής αλλά και εργαστήρια του Στρατού, για την παραγωγή αντισηπτικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό