19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αντιμέτωπο με αγωγή – μαμούθ 2.3 δισ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μια μαζική αγωγή ύψους 2.3 δισ. λιρών βρίσκεται αντιμέτωπη η Meta, θυγατρική εταιρεία του Facebook, στη Μεγάλη Βρετανία, έπειτα από κατηγορίες για κατάχρηση της δημοφιλίας της, τη συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων, καθώς και τη διαρροή τους σε τρίτους.

Σύμφωνα με το cnn.com, η αρμόδια βρετανική Αρχή ασχολείται με μια υπόθεση που εμπλέκει 44 εκατομμύρια χρηστών που είχαν λογαριασμό στο Facebook στη χώρα, την τετραετία από το 2015 έως και το 2019.

Στο κατηγορητήρια αναφέρεται πως το Facebook κατάφερε να έχει κέρδη δισεκατομμύρια δολάρια επιβάλλοντας καταχρηστικούς όρους στους χρήστες, ζητώντας στις περισσότερες των περιπτώσεων να δώσουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα.

«Δεν νομίζω πως οι χρήστες έχουν ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει αφού αποδεχτούν τους όρους χρήσης του Facebook και δεν αντιλαμβάνονται το πόσο άδικο είναι αυτό το… deal με την πλατφόρμα», σημειώνει η Λίζα Γκόρμσεν, σύμβουλος της αρμόδιας βρετανικής Αρχής.

Την υπόθεση στηρίζει οικονομικά ένας κολοσσός στο χώρο των χρηματοδοτήσεων, με το όνομα Innsworth ενώ οι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να συμμετέχουν στην υπόθεση.

 Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι ίδιοι θα μπορούν να αποζημιωθούν μαζικά αν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ της πλευράς που κάνει την αγωγή, εκτός της περίπτωσης που θα επιλέξουν να βγουν εκτός της εν λόγω διαδικασίας.Σημειώνεται δε, ότι

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό