22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιδράσεις για την αναφορά του πρωθυπουργού περί «θυσίας» των παιδιών στα Τέμπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη αποτέλεσε «θυσία» αποδοκίμασε σύσσωμη η αντιπολίτευση, στον απόηχο και των μαζικών αντιδράσεων των πολιτών κατά όσων διακινούν στη δημόσια σφαίρα τον ισχυρισμό ότι το φρικτό δυστύχημα μπορεί να λειτουργήσει ως «θυσία» φέρνοντας εκσυγχρονισμό υποδομών.

Σε χθεσινή ομιλία του στο Μαρούσι ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας». Η εν λόγω αναφορά έφερε την άμεση αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία διαχώρισαν απόλυτα τη θέση από αυτή την ερμηνεία και έκαναν λόγο για προσβολή στη μνήμη των θυμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ήταν θυσία ήταν έγκλημα

Σε δήλωσή της η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, χαρακτήρισε «αδιανόητη» την αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε θυσία των παιδιών στα Τέμπη και του καταλόγισε ότι με αυτή τη φράση «επιβεβαιώνει πως ενώ κυβερνά τέσσερα χρόνια δεν νιώθει στο παραμικρό τις ευθύνες του». «Η απώλεια 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη δεν είναι «θυσία», αλλά έγκλημα. Αν μετά από 17 ημέρες κρυφτού και μετάθεσης ευθυνών δεν μπορεί να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις, τουλάχιστον ας μην προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων και το πανελλήνιο» κατέληξε.

ΠΑΣΟΚ: Η προστασία των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και όχι «θυσία»

Την υιοθέτηση της θεωρίας περί «θυσίας» αποδοκίμασε και το ΠΑΣΟΚ αντιτείνοντας ότι «η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και δεν μπορεί να λογίζεται ως «θυσία» για να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα αυτονόητα. Η Χαριλάου Τρικούπη τόνισε επίσης επικριτικά ότι στη χθεσινή ομιλία του στο Μαρούσι «ο Πρωθυπουργός της καθυστερημένης συγγνώμης και της «άγνοιας», έδειξε τον αμετανόητο τρόπο άσκησης της εξουσίας του χαρακτηρίζοντας «θυσία» τον τραγικό θάνατο των 57 συνανθρώπων μας».

KKE: Πρόκληση και προσβολή ο θάνατος να χαρακτηρίζεται θυσία

Σε επικριτικό τόνο το ΚΚΕ χαρακτήρισε «πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται “θυσία”». «Έγκλημα ήταν στον βωμό του κέρδους και με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές και διαχειρίστηκαν το -εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του -σημερινό κράτος» συμπλήρωσε ο Περισσός.

Ελληνική Λύση: Εξοργιστική απόπειρα συγκάλυψης

Την πρωθυπουργική αναφορά στηλίτευσε και η Ελληνική Λύση. «Ο πρωθυπουργός κατά την δημόσια εμφάνιση του σε καφετέρια στο Μαρούσι, ισχυρίστηκε ότι ο χαμός αθώων παιδιών στα Τέμπη ήταν «θυσία». Η συγκεκριμένη δήλωση συνιστά εξοργιστική απόπειρα συγκάλυψης ενός στυγνού εγκλήματος» τόνισε η Ελληνική Λύση. Σημείωσε δε ότι «η θυσία είναι προσωπική επιλογή που επιφέρει εκούσια απώλεια για να επιτευχθεί κάποιος στόχος» και τόνισε ότι «όταν κάποιος από αμέλεια ή δόλο θυσιάζει ανυποψίαστους ανθρώπους, τότε πρόκειται για έγκλημα».

ΜέΡΑ 25: Σε γραμμή Πορτοσάλτε ο πρωθυπουργός

Την απόλυτη αντίθεσή του με τη θεωρία της θυσίας εξέφρασε από την πλευρά του ΜέΡΑ 25 ο Μιχάλης Κριθαρίδης ο οποίος καταλόγισε στον τον κ. Μητσοτάκη ότι εμφανίστηκε «σε γραμμή Πορτοσάλτε και μίλησε για “θυσία” των παιδιών που σκοτώθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα». «Δεν ήταν θυσία κ. Μητσοτάκη, ήταν δολοφονία! Ντράπηκε και η ντροπή, όχι όμως ο Πρωθυπουργός της Μητσοτάκης Α.Ε.» κατέληξε ο κ. Κριθαρίδης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό