16.4 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες για Αυτιά: «Μόνο λαϊκή δεν ήταν… 2.000 ευρώ ο κατώτατος στο Βέλγιο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο βίντεο του Γιώργου Αυτιά, όπου εμφανίζεται να συγκρίνει τις τιμές σε λαϊκή αγορά των Βρυξελλών με εκείνες της Αθήνας, απαντά με δηκτικό τρόπο η ανταποκρίτρια του Star και της «Εφημερίδας των Συντακτών» στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρρά. Όπως γράφει σε ανάρτησή της, τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως προβλήθηκαν στον ΣΚΑΪ. 

«Δυο λόγια, χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης», αναφέρει και εξηγεί πως «η αγορά που πήγε ο ευρωβουλευτής μας μόνο λαϊκή δεν είναι», καθώς βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο και θεωρείται «μια πολύ ακριβή αγορά που κυρίως απευθύνεται στους ευρωβουλευτές (των οποίων ο μισθός κυμαίνεται περίπου στα 7-8.000 ευρώ) και τους ευρωϋπαλλήλους (μ.ο. 3-4.000). Οπότε λογικό να είναι αυξημένες οι τιμές».

Επίσης, τονίζει πως στις Βρυξέλλες υπάρχουν και «πολύ φθηνότερες αγορές», αλλά και πως «το Βέλγιο δεν είναι στο Αιγαίο», άρα τα ψάρια που έδειξε ο Γιώργος Αυτιάς, όπως το μπαρμπούνι, η τσιπούρα και το φαγκρί, είναι λογικό να είναι ακριβότερα εκεί: «Υπάρχουν φθηνά ψάρια και ψαρικά, αλλά είναι αυτά που “ευδοκιμούν” σε αυτές τις περιοχές. Ας πούμε, τα μύδια είναι σχετικά φθηνά».

Η Μαρία Ψαρρά παραθέτει και την παράμετρο του κατώτατου μισθού, που στο Βέλγιο είναι τα 2.000 ευρώ και υπενθυμίζει ότι πρόσφατα είχε διαπιστωθεί πως η φέτα στο Βέλγιο πωλούνταν φθηνότερα από ό,τι στην Ελλάδα.

«Κύριε Αυτιά μου, την επόμενη φορά θα πάμε μαζί για ψώνια! :)», κλείνει την ανάρτησή της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό