31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει η πλατφόρμα – Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για δωρεάν διακοπές

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα εισοδηματικά κριτήρια των δυνητικά δικαιούχων

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η ψηφιακή πλατφόρμα της ΔΥΠΑ μέσω της οποίας χιλιάδες δικαιούχοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν voucher για δωρεάν διακοπές. Η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός» 2024 αναμένεται να «τρέξει» μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Μετά, θα κλείσει η πλατφόρμα ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για να εκδοθούν προσωρινά αποτελέσματα και έως το τέλος Ιουνίου να δημοσιοποιηθούν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Όσοι λάβουν το voucher, θα μπορούν να τo αξιοποιήσουν για να πραγματοποιήσουν ολιγοήμερες διακοπές στον προορισμό που θα επιλέξουν και με τον πάροχο που θα συνεργαστούν.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα αγγίξει τους 300.000. Η διάρκεια του προγράμματος να είναι από την 1η Ιουλίου 2024 έως την 31η Ιουλίου 2025.

Φέτος, θα προστεθούν και νέοι προορισμοί όπου η ΔΥΠΑ θα καλύπτει το σύνολο των εξόδων διανυκτέρευσης. Αφορά τη Θεσσαλία και τη Ρόδο, περιοχές στις οποίες οι δικαιούχοι θα έχουν μηδενική συμμετοχή.

Δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι οι παρακάτω κατηγορίες πολιτών:

Ασφαλισμένοι ιδιωτικοί υπάλληλοι
Επαγγελματίες ασφαλισμένοι υπέρ ΔΥΠΑ
Άνεργοι (τουλάχιστον τρεις μήνες)
Ετήσιο Εισόδημα έως 30.000 ευρώ
Μακροχρόνια άνεργοι: Μέχρι 16.000 ευρώ άγαμοι, έως 24.000 ευρώ έγγαμοι χωρίς παιδιά, + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Μονογονείς: Έως 24.000 ευρώ + 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Ποιοι αποκλείονται

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό