15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντίμετρα για σμήνη drones ετοιμάζει ο αμερικανικός στρατός

Ειδήσεις Ελλάδα

H ειδική μονάδα της DARPA, του ερευνητικού σκέλους του αμερικανικού στρατού, έχει βρει έναν… μη εκρηκτικό τρόπο απενεργοποίησης drones. Το πρόγραμμα Mobile Force Protection της DARPA έχει ως στόχο του τη χρήση σε κατοικημένες περιοχές.

Με τη χρήση ειδικών streamers, είναι εφικτό να σταματήσει μία κινητή μονάδα της DARPA ένα ολόκληρο σμήνος από drones που ενδέχεται να επιτεθούν σε κατοικημένες περιοχές. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι υπάρχουν ήδη αρκετά εξελιγμένες στρατιωτικές χρήσεις drones και με αυτό το πρόγραμμα, η DARPA φιλοδοξεί να εξαλείψει τέτοιου τύπου απειλές.

Το πρόγραμμα της DARPA έχει ξεκινήσει από το 2017 και είναι ικανό να εντοπίζει αυτομάτως τα drones που κινούνται απειλητικά σε σμήνη με την ικανότητα εκτόξευσης αντιμέτρων ή την παρεμβολή στα συστήματα των drones που επιτίθενται. Στο συνοδευτικό βίντεο, μπορείτε να δείτε το σύστημα σε δράση.

Το σημαντικό εδώ είναι ότι τα συστήματα αποτροπής drones λειτουργούν αυτόνομα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση για αμεσότερη αντιμετώπιση άμεσων απειλών.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό