28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντάρτικο Φάμελλου κατά Κασσελάκη: Δεν παραιτούμαι, ας μου κάνει πρόταση μομφής

Ειδήσεις Ελλάδα

Επεισοδιακή παραμένει η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις σαρωτικές αλλαγές που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές αντέδρασαν και ζήτησαν από όλους τους συνεργάτες τους να βγουν από την αίθουσα που συνεδριάζει η ΚΟ για να συζητήσουν.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σωκράτης Φάμελλος φέρεται να σήκωσε το γάντι λέγοντας ότι δεν αποδέχεται την πρόταση Κασσελάκη, δεν παραιτείται από πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όποιος θέλει να προχωρήσει σε πρόταση μομφής κατά του ιδίου θέτοντας το ζήτημα σε ψηφοφορία.

«Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η Κ.Ο. εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα. Η πρόταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι. Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου», είπε – σύμφωνα με πληροφορίες – στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης πρότεινε την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από πρόεδρο της Κ.Ο., στη θέση του οποίου πρότεινε – όπως αποκάλυψε το flash.gr- τον Νίκο Παππά. 

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε αλλαγές και στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος. Ειδικότερα, προτάθηκε ο Γιάννης Σαρακιώτης, η Νίνα Κασιμάτη και Γιώργος Γαβρήλος για να αντικαταστήσουν στους αντίστοιχους ρόλους τους Νίκο Παππά, Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Διονύση Καλαματιανό.

Για το συντονισμό των Τομεαρχών ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει τη Γιώτα Πούλου. Η Θεοδώρα Τζάκρη είναι η μόνη που «διασώζεται» και παραμένει στη θέση της γραμματέως της Κ.Ο. Επίσης, διευθυντής της Κ.Ο. παραμένει ο Θάνος Μωραΐτης.

Καθοριστική ψηφοφορία

Η εισήγηση Κασσελάκη θα πρέπει να υπερψηφιστεί από τους βουλευτές του κόμματος, οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον η ψηφοφορία. 

Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, γίνονται έντονοι διάλογοι στη συνεδρίαση της Κ.Ο. 

Σημειώνεται ότι 32 βουλευτές μετέχουν με φυσική παρουσία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μέσω zoom, εκτός από τον Στέφανο Κασσελάκη που είναι στην Κρήτη, μετέχουν ο Ευάγγελος Αποστολάκης, που είναι στο εξωτερικό και η Καλλιόπη Βέττα, η οποία έχει κορονοϊό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό