20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι να πάνε φυλακή

Ειδήσεις Ελλάδα

«Θράσος του ΣΥΡΙΖΑ να μην θέλει να ελεγχθεί η δική του περίοδος»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν κάποιοι στη φυλακή στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής για πιθανή απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν από την εξέταση μιας υποθέσεως προκύψουν ποινικά αδικήματα, να τα καλύψουμε; Άμα προκύψουν, δε λέω ότι υπάρχουν. Αν βρούμε, για παράδειγμα, μια εταιρεία – “μαϊμού” που έκανε φοροδιαφυγή γιατί δεν είχε πελάτες και την άλλη ημέρα των εκλογών έκλεισε και εξαφανίστηκε ο ιδιοκτήτης», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο έλεγχος πρέπει να αφορά και την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εξεπλάγην με το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι αρνείται να ελεγχθεί η δική του περίοδος. Αυτό ομολογώ ότι δεν το έχω ξανακούσει. Είπαν ότι “εμείς κάνουμε πρόταση μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη” και “αυτό που ζητά η ΝΔ είναι απαράδεκτο και δεν το δεχόμαστε”. Δηλαδή, “εγώ θέλω να σε ελέγξω αλλά εσύ απαγορεύεται να με ελέγξεις”», επισήμανε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει μια εξεταστική επιτροπή από το 2015 μέχρι σήμερα, και όχι δυο, μία δηλαδή για την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ και μια για την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχουν 2 επιτροπές. Η Βουλή έχει πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Τα έχει λύσει αυτά η Δημοκρατία. Άμα ήταν να κυβερνάει η αντιπολίτευση θα της λέγαμε, “ορίστε κυβέρνησε”», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό