15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανοδικά άνοιξαν την εβδομάδα οι μετοχές στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές θεωρούν πλέον δεδομένη την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ, την ώρα που ετοιμάζονται για μία ιδιαίτερα δραστήρια εβδομάδα ανακοινώσεων εταιρικών κερδών για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,01% κλείνοντας στις 11.364,41 μονάδες, ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε 254,07 μονάδες ή 0,76%, αφού ενισχύθηκε περισσότερες από 400 μονάδες στην αρχή της συνεδρίασης, κλείνοντας στις 33.629,56 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,19% κλείνοντας στις 4,019.81.

Οι μετοχές ημιαγωγών, καθώς και η μετοχή της Tesla και της Apple ενισχύθηκαν εν μέσω προσδοκιών ότι η επαναλειτουργία της κινεζικής οικονομίας θα δώσει ώθηση στις επιχειρήσεις.

Οι επενδυτές αρχίζουν τώρα να σκέφτονται το ενδεχόμενο ότι η Fed προετοιμάζεται να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων μετά από πολλούς μήνες επιθετικής σύσφιγξης. Τα οικονομικά στατιστικά που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν πτώση στις τιμές παραγωγού και στις πωλήσεις λιανικής. Τα μακροοικονομικά σε συνδυασμό με τα σχόλια κεντρικών τραπεζών φαίνεται να σηματοδοτούν επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Ο αξιωματούχος της Fed, Κρίστοφερ Γουάλερ, φάνηκε να κλίνει προς μία αύξηση των 25 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, γεγονός που τροφοδότησε τις ελπίδες των επενδυτών για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης. Δημοσίευμα δε της WSJ εγείρει την πιθανότητα μίας πιθανής παύσης των επιτοκιακών αυξήσεων την Άνοιξη, ένδειξη ότι η Fed πλησιάζει στο τέλος του κύκλου επιτοκιακών αυξήσεων.

«Οι ταύροι βρίσκουν βραχυπρόθεσμο στήριγμα σε αυτή την κάμψη της κεκτημένης ταχύτητας όσον αφορά στην επιτοκιακή πολιτική, και το αφήγημα της ομαλής προσγείωσης. Από την άλλη πλευρά όμως οι μακροπρόθεσμες προοπτικές προδιαγράφονται αρνητικές», σημειώνει ο Τζόναθαν Κρίσνκι της BTIG.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει μία πιθανότητα 100% για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία της CME Group, εξέλιξη που θα ανέβαζε το επιτόκιο στο εύρος διακύμανσης του 4,5% έως 4,75%.

Από την άλλη, οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου 2022 αυτή την εβδομάδα θα διατηρήσει ζωηρό το ενδιαφέρον των επενδυτών, με το 40% των εισηγμένων στο δείκτη Dow να ανακοινώνουν αποτελέσματα και να ρίχνουν περισσότερο φως στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αντεπεξέρχονται το βάρος του πληθωρισμού και τα υψηλά επιτόκια. Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα είναι Microsoft, IBM, Tesla, Visa και Mastercard.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό