24 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανοίγει το «Κουτί της Πανδώρας»: Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραηλινού στρατού, Χέρζι Χαλεβί, μιλώντας σε στρατιώτες της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι χερσαίες επιχειρήσεις στα εδάφη του Λιβάνου.  

Ο Χαλεβί μίλησε στους στρατιώτες στη διάρκεια άσκησης προσομοίωσης της χερσαίας επιχείρησης: «Ακούτε τα μαχητικά που πετούν από επάνω μας, κάνουμε επιθέσεις όλη μέρα. Για να προετοιμάσουμε την περιοχή για την πιθανή εισβολή σας στον Λίβανο όπου θα συνεχίσουμε να επιφέρουμε πλήγματα στην Χεζμπολάχ» είπε προς τους ένστολους και προανήγγειλε ισχυρό χτύπημα στην οργάνωση μετά από την επίθεση που εξαπέλυσε με πύραυλο εναντίον του Ισραήλ. 

Νωρίτερα ο Ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι επιστρατεύει δυο επιπλέον ταξιαρχίες εφέδρων που θα πάρουν θέση στα βόρεια. 

«Αυτό θα επιτρέψει τη συνέχιση της μάχης κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, την υπεράσπιση του κράτους του Ισραήλ και τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν στους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ να επιστρέψουν στα σπίτια τους» ανέφερε ο IDF. 

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε πως επλήγησαν συνολικά 60 στρατηγικοί στόχοι που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ. 

60 Hezbollah Intelligence Directorate targets were struck by the IAF.

The strikes eliminated intelligence-gathering tools, command centers, and additional infrastructure used by the terrorist army to build an intelligence situational assessment.

Here you can see all the… pic.twitter.com/Vzhv5JzsR5

— Israel Defense Forces (@IDF) September 25, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό