Home Κορονοϊός • Κοροναϊός Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40-44

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40-44

Ειδήσεις Ελλάδα

Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40 – 44 με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας,  κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Co-19 στην Ελλάδα.

Παράλληλα προσέθεσε ότι «με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά της co-19 και σήμερα ξεπερνάμε τα  3.000.000 εμβολιασμούς. Ειμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά.

Απο 5 Μαΐου επιταχύνουμε, σε καθημερινή βάση θα διενεργούμε σχεδόν 100.000 εμβολιασμούς τόνισε και προσέθεσε ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα «σπάμε» καθημερινά το ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών:

– Μ. Δευτέρα: 61.574 εμβολιασμοί

– Μ. Τρίτη: 61.859  εμβολιασμοί    

– Μ. Τετάρτη θα ξεπεράσουμε τους 62.968 εμβολιασμούς.

Αναφέρθηκε στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος εμβολιασμών καθώς από 5 Μαΐου  θα λειτουργούν συνολικά 1.500  εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης ομαλά εξελίσσεται και η ροή  των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα. Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, είπε ο υπουργός.

Μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό, με το εμβόλιο της AstraZeneca και γνωστοποίησε ότι σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της επιτροπής εμβολιασμών που  κάνει την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. Δίνουμε πρόσβαση σε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν, είπε ο υπουργός.

Τέλος. τόνισε ότι «η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των συμπολιτών μας στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία». Τους ευχαριστώ δημοσίως για την προσφορά τους».

Και προσέθεσε: «Δεν διόρισα εγώ αυτή την Επιτροπή. Αυτή την επιτροπή τη διόρισε η κυβέρνηση Τσίπρα στις 17 Αυγούστου 2017. Πράγματι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες κι εγώ ανανέωσα τη θητεία τους στις 17 Αυγούστου 2020. Θεωρώ, λοιπόν, επειδή αυτοί έκαναν την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό και έχουν προσφέρει σε καίριες και δύσκολες στιγμές εξαιρετικές υπηρεσίες ότι δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά την καρδία, πρέπει να τους στηρίζουμε όλοι μας και είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους «ξεστοκάρουμε τα εμβόλια». Αντιθέτως δίνουμε πρόσβαση στα εμβόλια σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version