26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ανησυχία για τρομακτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ειδήσεις Ελλάδα

Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί θυμίζει η Μέση Ανατολή, με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας να δηλώνει σήμερα ότι «η αποστολή δεν έχει ολοκληρωθεί» στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ στη σύγκρουση με τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Την ώρα που το σφυροκόπημα στη Ράφα συνεχίζεται, ο Γιοάβ Γκάλαντ τονίζει ότι το Ισραήλ παραμένει αποφασισμένο για την ασφαλή επιστροφή στα σπίτια τους των κατοίκων που απομακρύνθηκαν λόγω εχθροπραξιών.

«Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ένα καυτό καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά σε μαγνητοφωνημένη δήλωση, αναφερόμενος σε πιθανή επέκταση των εχθροπραξιών κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο.

«No comment» για το «μπλόκο» σε πυρομαχικά από τις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, όμως, η κυβέρνηση Νετανιάχου προβληματίζεται με την πρόσφατη αναστολή της παράδοσης πυρομαχικών από τις ΗΠΑ, με εκπρόσωπο να δηλώνει σήμερα πως το Ισραήλ δεν έχει τίποτα να προσθέσειστις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ ανέστειλαν την παράδοση ορισμένων πυρομαχικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως έχει ακούσει τις πληροφορίες, πρόσθεσε όμως πως «εγώ προσωπικά και η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε σε αυτές τις πληροφορίες».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την παράδοση φορτίου βομβών στο Ισραήλ διότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έδωσε απάντηση στις «ανησυχίες» της Ουάσιγκτον για την προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε χθες Τρίτη Αμερικανός αξιωματούχος.

«Αναστείλαμε την παράδοση φορτίου όπλων την περασμένη εβδομάδα. Αποτελείτο από 1.800 βόμβες 2.000 λιβρών (907 κιλών) και 1.700 βόμβες 500 λιβρών (226 κιλών)», είπε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό