20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανεξέλεγκτος κινεζικός πύραυλος απειλεί πολλές περιοχές της Γης και την Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενας χάρτης όπου σημειώνεται η πιθανή πορεία του πυραύλου και με κόκκινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές της Ευρώπης που ίσως πέσει κάποιο θραύσματα του. Μέσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα. 

O κινεζικός πύραυλος Long March 5 που εκτοξεύτηκε την περασμένη Κυριακή μεταφέροντας ένα ακόμη τμήμα του διαστημικύ σταθμού της Κίνας βρίσκεται σε φάση επανεισόδου στη γήινη ατμόσφαιρα και εξαιτίας του μεγάλου του όγκου θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι δεν θα καταστραφεί πλήρως από την τριβή αλλά κάποια κομμάτια του, ενδεχομένως μεγάλα και ικανά να προκαλέσουν κάποια ζημιά αν πέσουν στη στεριά και ειδικότερα σε κατοικημένη περιοχή. 

 Ο Long March 5 βρίσκεται σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Γη και η πορεία του είναι ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με την «The Aerospace Corporation», μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με έδρα την Καλιφόρνια, η επανείσοδος θα γίνει γύρω στις 00:24 GMT της Κυριακής, συν ή πλην 16 ωρών, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που μπορεί να πέσουν τα θραύσματα του πυραύλου. Πρακτικά μεγάλα τμήματα όλων των ηπείρων βρίσκονται εντός της πιθανής πορείας του πυραύλου. H EASA, αναφέρει τα πιθανά σημεία που μπορεί να πέσουν στην Ευρώπη τα κομμάτια του πυραύλου. Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στη λίστα, μαζί με τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Μάλτα, την Ιταλία και την Πορτογαλία.   

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό