20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Ευρώτα – Δείτε βίντεο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο Νομό Λακωνία τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης σύμφωνα με το ΜΕΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/01 το έντονο κύμα  κακοκαιρίας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 10:45 το πρωί να έχουν καταγραφεί στο Νομό Λακωνίας. Καταιγίδες εκδηλώνονται στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας και κατά τόπους παρατηρείται χαλαζόπτωση.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την υπηρεσία “METEONOW”. Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης. Στους ίδιους χάρτες, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης/χιονόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση/χιονόπτωση κατά το διάστημα 10:10 – 10:25 της Πέμπτη 26/01. 

Στη Σκάλα Λακωνίας πανικόβλητοι είναι οι κάτοικοι, καθώς η στάθμη του ποταμού Ευρώτα έχει φτάσει το ύψος της γέφυρας και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για ενδεχόμενη πλημμύρα.

Στο σημείο βρίσκονται υπάλληλοι του δήμου Ευρώτα με τους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες των ντόπιων, προηγουμένως συνεδρίασε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Μηχανήματα του δήμου βρίσκονται παραταγμένα στη γέφυρα, με την κυκλοφορία να πραγματοποιείται κανονικά παρά τον κίνδυνο. 

 Δείτε βίντεο από την γέφυρα του ποταμού Ευρώτα: 

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό