20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανεβάζει στα $15 δισ. την ετήσια πληρωμή στην Apple για το Google Search

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Google πλήρωσε το 2020 την Apple 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσει τη μηχανή αναζήτησης της ως προκαθορισμένη επιλογή και τώρα αναμένεται ότι το ποσό αυτό θα αυξηθεί κατά 5 δισεκατομμύρια για το 2021.

Όπως αναφέρεται, η Google θα πληρώσει την Apple 15 δισεκατομμύρια δολάρια για να έχει το Google Search ως προκαθορισμένη μηχανή αναζήτησης το 2021 ενώ πρόκειται να αυξηθεί κατά 18 ή 20 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2022. Οι πληροφορίες βασίζονται σε γνωστοποιήσεις δημόσιων εγγράφων της Apple όπως και σε αναλυτικά στοιχεία πληρωμών της Google.

Μάλιστα, ο αναλυτής Toni Sacconaghi ανέφερε ότι η Google πληρώνει αυτό το υπέρογκο ποσό προκειμένου να μην το υπερβεί η Microsoft και καταστήσει το Bing την προκαθορισμένη μηχανή αναζήτησης σε συσκευές της Apple.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό