24.3 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Ανδρουλάκης: Στόχος το Μαξίμου και χωρίς περίοδο χάριτος – Οι πρώτες κινήσεις μετά τον θρίαμβο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί ο ίδιος να έχει πολλές φορές ισχυριστεί ότι τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω και τα καλύτερα έρχονται, ο πήχης όμως πλέον για τον Νίκο Ανδρουλάκη έχει ανέβει πολύ και αυτό φάνηκε ακόμα και στα συνθήματα των πολιτών που μαζεύτηκαν χθες το βράδυ έξω από την Χαριλάου Τρικούπη για να γιορτάσουν μαζί του την ξεκάθαρη νίκη του επί του Χάρη Δούκα και την αναβάπτισή του, ενδυναμωμένου μάλιστα, στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Να νικήσεις τον Μητσοτάκη…»

Τίποτα λιγότερο από το να νικήσει τον Μητσοτάκη δεν περιμένουν οι οπαδοί του από τον Ν. Ανδρουλάκη / Φωτ. Γιάννης Κέμμος

Με συνθήματα όπως «σήμερα αρχηγός – μετά πρωθυπουργός» ή «και τώρα η σειρά του Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη – Ανδρουλάκη», οι φίλοι του κόμματος έδειξαν ότι οι προσδοκίες είναι πλέον αυξημένες. Το ίδιο και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, περιέγραφαν στις δηλώσεις τους την ανάγκη για σκληρή δουλειά από σήμερα κιόλας, προκειμένου να επιτευχθεί ο επόμενος πια στοχος του κόμματος, που δεν είναι άλλος από τη νίκη στις εθνικές εκλογές. Κάτι τέτοιο,  βεβαίως, προϋποθέτει τη δημιουργία ενός κυβερνητικού προγράμματος, που θα γίνει η επιλογή των προοδευτικών πολιτών της χώρας, προκειμένου να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, τη ΝΔ στην αντιπολίτευση και τον Νίκο Ανδρουλάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Περίοδος χάριτος κατά κοινή ομολογία δεν υπάρχει αφού πολύ σύντομα το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κληθούν να απαντήσουν σε πολιτικά διλήμματα εκ μέρους της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Συνέδριο, κυβερνητικό πρόγραμμα, «σκιώδη» κυβέρνηση

Επειδή όμως, χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει, ήδη στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη μιλούν για συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα λάβει το επόμενο διάστημα. Στους πρώτους κιόλας μήνες της νέας θητείας του θα δρομολογήσει τη διεξαγωγή Προγραμματικού Συνεδρίου, ώστε να προκύψουν συλλογικά οι κατευθύνσεις του νέου προγράμματος του κόμματος.

Πιθανώς σε αυτό να γίνει και το ‘άνοιγμα’ στις κοινωνικές δυνάμεις, από τα επιμελητήρια ως τις διάφορες βαθμίδες αυτοδιοίκησης, που έχει προαναγγείλει ο ίδιος, ενώ παραλληλα θα δρομολογήσει τη διεξαγωγή ενός Οργανωτικού Συνεδρίου, στην κατεύθυνση των παρεμβάσεων με στόχο να αλλάξει πλέον και ως προς τη λειτουργία του το κόμμα. Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη θέλουν δίκτυα στην κοινωνία, τα οποία να είναι οι πολλαπλασιαστές του προγράμματός της σε αυτήν και να βοηθούν ώστε οι προτάσεις τους να φτάνουν παντού.

Την ίδια ώρα, το κόμμα θα πρέπει να είναι αν μη τι άλλο παρόν στη Βουλή σε όλα τα νομοθετήματα, καθώς και να έχει ενεργό ρόλο στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Κοντολογίς, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει σε κάθε κίνησή του να αποδεικνύει ότι είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μοιράσει και …χαρτοφυλάκια, προκειμένου να φτιαξει τη δική του ‘σκιώδη κυβέρνηση’ απέναντι σε αυτή της ΝΔ, ενώ θα ανακοινώσει και μία σειρά από όργανα μέσα από τα οποία το ΠΑΣΟΚ θα ασκεί στο εξής την πολιτική του.

«Στοίχημα» στην πράξη η ενότητα

Ενωτικός στην ομιλία του ο Ν. Ανδρουλάκης ο οποίος πρέπει τώρα στην πράξη να αποδείξει ότι πήρε το μήνυμα για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος / Φωτ. Γιάννης Κέμμος

Σε κάθε περίπτωση, αναγκαία, αν και όχι ικανή συνθήκη για κάτι τέτοιο, είναι η ενότητα του κόμματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, προχώρησε σε μία άκρως ενωτική ομιλία χθες το βράδυ, λίγο μετά την εκλογή του εκ νέου στη θέση του προέδρου του κόμματος, δηλώνοντας ότι θέλει και είναι βέβαιος ότι στην πρώτη γραμμή του αγώνα τα επόμενα χρόνια θα βρεθούν οι συνυποψήφιοί του και απευθύνοντας παράλληλα προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική. Αν το πρώτο γίνει πράξη και το δεύτερο βρει ευήκοα ώτα, οι προοπτικές είναι μεγάλες. Ειδικά στον βαθμό που ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει πράξη και όσα υποσχέθηκε προεκλογικά για αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του κόμματος, δείχνοντας να έχει λάβει το μήνυμα που του έστελναν οι επικριτές του εντός ΠΑΣΟΚ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό