28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ανδρουλάκης: Καλώ εκ νέου τον πρωθυπουργό σε debate

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην ΕΡΤ παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την εσωτερική αλλά και εξωτερική πολιτική της χώρας και την πολιτική που χαράσσει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. 

«Ο κ. Μητσοτάκης δίνει ένα ρεσιτάλ αλαζονείας και αμετροέπειας θα έλεγα. Έχει περίπου 120 βουλευτές περισσότερους από το δεύτερο κόμμα και επισείει τον τρόμο της αστάθειας; Πριν έναν χρόνο του έδωσε ο λαός 41% κι έχουμε τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ευρώπη, πληρώνουμε τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ευρωζώνη, τις δεύτερες υψηλότερες στην Ευρώπη των 27, -μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία-, έχουμε τη μικρότερη αγοραστική δύναμη στην ευρωζώνη και τη δεύτερη χειρότερη στην Ευρώπη των 27. Αντί να απολογηθεί που έναν χρόνο τώρα δεν έχει κάνει τίποτα για όλα αυτά, έρχεται στο παρά πέντε να πει “σας εκβιάζω να με ψηφίσετε γιατί θα πάμε σε αστάθεια”. Το θεωρώ κοροϊδία και είμαι σίγουρος ότι αυτήν την αλαζονεία θα την αποδοκιμάσει στις ευρωπαϊκές εκλογές ο ελληνικός λαός».

Στον απόηχο της βαρύτατης πρόκλησης της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «Το όνομα του κομματικού συνασπισμού, που ουσιαστικά εκπροσωπεί η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, ονομάζεται “Η δική μας Μακεδονία”. Αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλούς μήνες. Τι έκανε η κυβέρνηση; Μα, μόνο το όνομα του συνασπισμού στον οποίο συμμετέχει και το VMRO μέσα είναι ένα μνημείο αλυτρωτισμού. Έκανε κάποιο διάβημα το υπουργείο Εξωτερικών; Έκανε κάτι; Δηλαδή, ενώ κοιμάται το υπουργείο Εξωτερικών, εκπλήσσεται που βγαίνει μια ωραία πρωίαν πρόεδρος μια γνωστή εκπρόσωπος του πανσλαβισμού και λέει κάτι που είναι εις βάρος αυτής της συμφωνίας;»

«Έχουμε, δε, και μια γκάφα ολκής. Την ώρα που έχουμε προσβολή της συμφωνίας από την Πρόεδρο της γειτονικής χώρας, έρχεται ο κ. Κασσελάκης και λέει να φέρουμε προς κύρωση τα μνημόνια. Δηλαδή να της δώσουμε το έδαφος να πει “δικαιώθηκα, με τον αλυτρωτισμό μου τους οδήγησα στην κύρωση”. Η συμφωνία έχει ένα τεράστιο έλλειμμα και αυτό είναι ευθύνη εκείνων που την υπέγραψαν: δεν έχει μηχανισμό εφαρμογής και επιτήρησης της συμφωνίας» πρόσθεσε.

Ως προς τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «δεν μπορεί να μιλάς για “ήρεμα νερά” και ο κ. Ερντογάν να θέλει να βάλει στα βιβλία τη “γαλάζια πατρίδα”, στο Κυπριακό να υπονοεί διχοτόμηση και να μην σέβεται τον παγκόσμιο πολιτισμό. Η Αγία Σοφία μετά την μετατροπή της σε τζαμί παρατηρούνται επιπτώσεις στο μνημείο. Αν ήμουν στη θέση του κ. Μητσοτάκη, θα έδειχνα τη δυσφορία μου για αυτήν την πρόκληση τέσσερις ημέρες πριν πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Άγκυρα, με μία αναβολή της επίσκεψης».

Όσον αφορά στην ακρίβεια που πλήττει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι θα πάρει την πρωτοβουλία να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό για «να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά στα πρότυπα της Ισπανίας για όσο διαρκεί η κρίση προκειμένου να μειωθούν οι τιμές και να αντέξουν οι πιο ευάλωτοι. Επίσης, θα τον καλέσω να κάνει μία Ενιαία Αρχή Καταναλωτών στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ώστε να γνωρίζουμε ποια προϊόντα στη Γερμανία ή σε άλλες χώρες είναι φθηνότερα σε σχέση με την Ελλάδα, και να γίνονται εκστρατείες ενάντια σε αυτές τις πολυεθνικές, που αισχροκερδούν στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του για debate ενόψει των ευρωεκλογών ξεκαθαρίζοντας ότι «Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει debate, γιατί δεν θέλει δεσμεύσεις. Θέλει να κάνει μονολόγους. Έχουμε πολύ κρίσιμες ευρωπαϊκές εκλογές και πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Εάν ο Πρωθυπουργός έχει ταυτίσει τις ευρωπαϊκές εκλογές με το ζήτημα της σταθερότητας, οφείλει να κάνει debate. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να τα θέλει άσπρα-μαύρα δικά του. Να διαλέξει επιτέλους. Αν οι ευρωπαϊκές εκλογές επισείουν το ζήτημα της σταθερότητας, τον καλώ σήμερα από το στούντιο της ΕΡΤ να έρθει όπως κάναμε στις εθνικές εκλογές να δώσουμε debate με δύο κύκλους: ευρωπαϊκά και εθνικά ζητήματα, με καθαρές δεσμεύσεις».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό