16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανδριόπουλος: «Μέσα στην οικονομική κρίση, την πανδημία, τους πολέμους, η πίστη μας δίνει ελπίδα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για τον ρόλο του αλλά και για το αν γνώριζε πράγματα για τον Άγιο Αρσένιο και τον Άγιο Παϊσιο.

Στη σειρά «Άγιος Παΐσιος», από την άλλη, υποδύεστε τον Φίλιππο, έναν ξεριζωμένο Καππαδόκη από τα Φάρασα, που παίρνει το δρόμο της προσφυγιάς μαζί με την οικογένεια του Αγίου Παϊσίου…

Για το ρόλο του Φίλιππου πέρασα από ακρόαση αφού έστειλα το βιογραφικό μου. Τον Φίλιππο τον βλέπουμε κοντά στον Ιορδανή, τον οποίο υποδύεται ο σπουδαίος ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος. Ο «Άγιος Παΐσιος» δεν είναι απλά μια θρησκευτική σειρά για ένα σύγχρονο Αγιο που αγαπήθηκε πολύ από τους πιστούς. Είναι Λία σειρά που αναφέρεται στο προσφυγικό θέμα, στον ξεριζωμό, που είναι εξαιρετικά επίκαιρος στις ημέρες μας με όλα αυτά που βλέπουμε να γίνονται στην Ουκρανία. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο πόλεμος μας αφορά όλους, όπως και το ότι από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να βρεθείς να περπατάς στο δρόμο έχοντας για προστασία μόνο την εικόνα ενός Αγίου. Ο ήρωας μου, ο Φίλιππος, βρίσκεται εγκλωβισμένος μέσα στο κάστρο της Κέρκυρας μαζί με τον Ιορδάνη και τους άλλους Φαρασιώτες, χωρίς πνευματικό ηγέτη μετά το θάνατο του Αγίου Αρσένιου, θα τους δείτε να χωρίζονται και να σκορπίζονται. Η προφητεία του Αγίου Αρσενίου θα εκπληρωθεί και πολλοί Φαρασιώτες θα ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Κόνιτσα.

Για τον Άγιο Αρσένιο και για τον Άγιο Παΐσιο γνωρίζατε πράγματα;

Αν και ζω εκκλησιαστικά, δεν ήξερα πολλά πράγματα για τον Αγιο Αρσένιο, για το πόσο σημαντικός πατέρας της Εκκλησίας και τι χαρισματική, φωτεινή μορφή της Χριστιανοσύνης ήταν. Τη στιγμή που οι πιστοί λιμοκτονούσαν, απελπίζονταν και αρρώσταιναν, ο Άγιος Αρσένιος αποτέλεσε για αυτούς παράδειγμα υπομονής, γιατρός της ψυχής και των σωμάτων, δεν ήταν απλώς ένας ιερέας. Δεν μπορούσες να παραβλέψεις τον ηγετικό, ενωτικό του ρόλο. Δεν είχε μόνο το θρησκευτικό πρόσταγμα, αλλά και την ευθύνη της κοινότητας και έπρεπε να βοηθήσει τους Καππαδόκες να επιβιώσουν, να μη λιγοψυχήσουν. Ο Άγιος Παΐσιος, από την άλλη, είναι ένας σύγχρονος Αγιος, γνωστός σε όλους μας, και μακάρι να με αξιώσει ο θεός να επισκεφθώ το Αγιον Όρος, όπου και μόνασε. Είχε μεγάλη ταπεινότητα και καλοσύνη, ήξερε να ακούει, είχε πολεμήσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε ζήσει μέσα στον κόσμο και ήξερε τους πόνους και τα βάσανα από τα οποία υποφέρει. Μέσα στην οικονομική κρίση, την πανδημία και τους πολέμους, η πίστη μας δίνει ελπίδα και είναι ζωντανή. Μακάρι σε όλο τον κόσμο να επικρατήσουν η ειρήνη, η αγάπη, η ομόνοια, το όλοι μαζί και η ελπίδα για να σταματήσουν τα όπλα και οι βόμβες.

:7ΜέρεςTV

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό