18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναφορά στον Άρειο Πάγο από δικηγόρους για την ΑΜΚ της ΔΕΗ

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναφορά άδικης πράξης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ υπέβαλαν στον Αρειο Πάγο έξι δικηγόροι της Αθήνας, ζητώντας την κατά νόμον ενέργειες των αρχών.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, ο υποψήφιος προεδρος του ΔΣΑ εκ μέρους της Παράταξης «Δημοκρατική Κινηση Δικηγορων», Αγης Τατσης και οι δικηγόροι μέλη της Παράταξης, Γιωργος Κακουλακης Γιωργος Λιαπης Χρηστος Πετρακος Λεωνιδας Σταμος Κωστας Χαριτος επισημαίνουν  πως «συνάγεται ότι υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Τα δημοσιεύματα που επισυνάπτουν στην αναφορά τους οι δικηγόροι κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

«Θεωρούμε, ότι υπεράσπιση της προσδοκίας του Ελληνικού Λαού, σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης αποτελεί πρωταρχικό καθήκον του νομικού κόσμου. Η διαδικασία, ο τρόπος, αλλά και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την απώλεια της πλειοψηφίας των μετοχών του Δημοσίου, στην μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία, εγείρει σοβαρές υποψίες σε σχέση με την νομιμότητα της όλης σύλληψης από πλευράς κυβέρνησης και εμπλεκόμενων φορέων. Ιδίως δε, μετά τα δημοσιεύματα περί κατευθυνόμενων αγοραπωλησιών στο ΧΑΑ»  καταλήγουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι «έξι»

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό