31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ανατροπή και νίκη για τον Tanak και την Hyundai!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα μισά του πρωταθλήματος η μάχη για τον τίτλο φουντώνει μιας και ο Neuville τέθηκε εκτός μάχης. Παραμένει πρωτοπόρος, αλλά με βραχεία κεφαλή από τον Evans και τον Tanak που επικράτησε στη Σαρδηνία. Στο βάθρο βρέθηκαν οι Ogier και ο Sordo.

Αναλυτικότερα, ο Ott Tänak της Hyundai είχε μία δυνατή μάχη με τον Sebastien Ogier της Toyota, καθώς το WRC δοκίμασε για πρώτη φορά ένα νέο 48ώρο αγώνα στις χωμάτινες διαδρομές της Σαρδηνίας.

Ο Tanak πίεσε τον Ogier καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ειδικών της Κυριακής, ανατρέποντας μια διαφορά 17,1 δευτερολέπτων και κατακτώντας τη νίκη με μόλις 0,2 δευτερόλεπτα στην τελική ειδική, αφού ο Ogier υπέστη κλατάρισμα.

Αυτή είναι η από κοινού μικρότερη διαφορά νίκης στην ιστορία του WRC, ισοφαρίζοντας το ράλι Ιορδανίας του 2011, όταν ο Ogier νίκησε τον Jari-Matti Latvala.

Ο Dani Sordo, ο οποίος συμμετέχει μερικώς με την ομάδα Hyundai, πέρασε αλώβητος από 16 επίπονες ειδικές για να συμπληρώσει το βάθρο, το πρώτο του από το ράλι Ακρόπολις, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Ogier υπέστη κλατάρισμα στην πρώτη δοκιμασία, δίνοντας προσωρινά το προβάδισμα στον Tanak κατά 0,1 δευτερόλεπτο. Αφού επέλεξε να πάρει μόνο ένα εφεδρικό τροχό, ο Ogier αναγκάστηκε να είναι προσεκτικός στους σκληρούς χαλικόδρομους όπου ο κίνδυνος κλαταρίσματος ήταν υψηλός.

Ωστόσο, με έναν ταχύτερο χρόνο στην επόμενη δοκιμασία, ο Ogier ανέκτησε το προβάδισμα, αλλά αυτό ήταν βραχύβιο καθώς ο Tanak αντέδρασε και προηγήθηκε κατά 3,5 δευτερόλεπτα στο τέλος της πρωινής περιόδου.

Ο Ogier ανέκτησε το προβάδισμα το απόγευμα, με τον Tanak να αποκαλύπτει ότι η ομάδα Hyundai του ζήτησε να οδηγεί με ασφάλεια και να μην πιέσει. Η ομάδα της Hyundai έκρινε ότι το επιπλέον ρίσκο για να συνεχίσει να διεκδικεί τη νίκη ήταν υπερβολικό, αφού έχασε τον Thierry Neuville λόγω ατυχήματος έπεσε από την τρίτη θέση στην όγδοη ειδική.

Η εντολή της ομάδας βοήθησε τον Ogier να αποκτήσει προβάδισμα 17,1 δευτερολέπτων. Αλλά την Κυριακή, ο Tanak έδωσε τα πάντα, παρακινημένος από τους βαθμούς της Super Sunday, και κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά των 6,2 δευτερολέπτων σε μια δραματική τελική ειδική.

Έτσι, ο Tanak ανέβηκε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μαζί με τον Elfyn Evans, 18 βαθμούς πίσω από τον Neuville.

Ο Sordo είχε μια σταθερή πορεία και ανέβηκε στην τρίτη θέση μετά την αποχώρηση του Neuville και του Takamoto Katsuta της Toyota το Σάββατο. Ο Katsuta είχε την τρίτη θέση μετά την απώλεια συγκέντρωσης του Neuville και την έξοδό του από τον δρόμο, ενώ ο Katsuta εγκατέλειψε λόγω προβλήματος με το κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο διεκδικητής για τον τίτλο, Evans, τερμάτισε τέταρτος μετά από ένα δύσκολο αγώνα. Ξεκίνησε με ένα κλατάρισμα την Παρασκευή, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης στο Toyota του τον άφησε ανίκανο να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρώτων.

Ο απογοητευμένος Ουαλός κατάφερε να σώσει την τέταρτη θέση το Σάββατο, κερδίζοντας 10 βαθμούς, και πήρε άλλους οκτώ βαθμούς την Κυριακή για την τρίτη θέση στις κατατάξεις της Κυριακής και την τρίτη θέση στο Power Stage.

Μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση το Σάββατο, αφού άνοιξε τον δρόμο την Παρασκευή, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Neuville επανήλθε κερδίζοντας τους μέγιστους 12 βαθμούς της Κυριακής μετά την κοστοβόρα έξοδό του το Σάββατο. Ο Βέλγος ήταν πρώτος στις κατατάξεις της Κυριακής, παίρνοντας επτά βαθμούς, και κέρδισε το Power Stage για να πάρει άλλους πέντε βαθμούς.

Ο Gregoire Munster της M-Sport σημείωσε την καλύτερη θέση στην καριέρα του, τερματίζοντας πέμπτος, παρά το πρόβλημα με το γκάζι αργά. Ο team-mate του Adrien Fourmaux έφυγε από τη Σαρδηνία με δύο βαθμούς, αφού βρέθηκε μέχρι και τρίτος πριν από ένα κλατάρισμα και πρόβλημα με τον εναλλάκτη τον αναγκάσουν να αποσυρθεί την Παρασκευή. Ο Γάλλος τα κατάφερε μετά από ένα πρόβλημα με τα φρένα το Σάββατο.

Στο WRC2, ο Sami Pajari σημείωσε τη δεύτερη νίκη για το νέο Toyota GR Yaris Rally2 και τερμάτισε έκτος γενικά. Ο πρωτοπόρος του WRC2 Yohan Rossel αποκαταστάθηκε από ένα κλατάρισμα για να τερματίσει έβδομος γενικά και δεύτερος στην κατηγορία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό