24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανατροπή για τους εμπρησμούς στη Νέα Μάκρη: Ο γιατρός κάλυπτε τον 17χρονο γιο της συντρόφου του

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία ασυνήθιστη υπόθεση εκτυλίσσεται στη Νέα Μάκρη, όπου ένας άνδρας και μια γυναίκα κατηγορούνται για έξι εμπρησμούς στην περιοχή καθώς και δύο απόπειρες εμπρησμού από τον περασμένο Μάιο έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Το ζευγάρι αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Πέμπτη (5/9) στον ανακριτή, ενώ οι υποψίες των Αρχών κατευθύνονται και στον ανήλικο γιο της γυναίκας ότι υπήρξε, σε πολλές περιπτώσεις, ο φυσικός αυτουργός των εμπρησμών.

Συγκεκριμένα, ο 60χρονος γιατρός και η 50χρονη σύντροφός του, συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα από στελέχη της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού, μετά από καταγγελίες γειτόνων τους, κατηγορούμενοι για εμπρησμούς από πρόθεση, ενώ αναζητείται ο 17χρονος γιος της γυναίκας.

Όπως μετέδωσε το MEGA, τα στοιχεία που τους «έκαψαν» προέκυψαν από βιντεοληπτικό υλικό, καθώς ο 60χρονος, τουλάχιστον δύο φορές που εκδηλώθηκε φωτιά, μετακίνησε το όχημά του, το οποίο είχε σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

Πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρουν πως οι απομακρύνσεις του οχήματος γίνονταν για να μην υποστεί ζημιές από τις φωτιές, ενώ ο ίδιος φέρεται να επικαλείται προστριβές με τη σύντροφό του. Για τις φωτιές κατέθεσε πως δεν ξέρει τίποτα και πως όταν εκδηλώθηκαν, ο ίδιος κοιμόταν. Αλλά και η 50χρονη σύντροφός του επίσης κατέθεσε άγνοια για τις πυρκαγιές.

«Είδα τον ανήλικο με στουπί»

«Ένας γείτονας το βράδυ αργά, είδε λέει τον γιο να είχε ανάψει ένα στουπί. Βλέπετε η κολώνα που είναι καμένη; Όλο αυτό το σπίτι είχε κισσό μέχρι εδώ πέρα. Ξεκίνησε μια φωτιά, ήρθε εδώ η Πυροσβεστική την έσβησε. Μετά από λίγο, την ίδια ώρα άλλη μια φωτιά και βρήκανε και στουπιά», δήλωσε κάτοικος της περιοχής, στο Mega.

Η γειτόνισσα που φέρεται να έπιασε επ’ αυτοφώρω τον ανήλικο με το στουπί στο χέρι να βάζει φωτιά, αποκάλυψε τι είδε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Ξύπνησα περίπου στις 3 τα ξημερώματα για να πιω νερό. Από το παράθυρο της κουζίνας είδα μια σκιά απέναντι από το σπίτι μου να κρατάει κάτι που έβγαζε φλόγα. Άνοιξα το παράθυρο και φώναξα: «Τι κάνεις εκεί ρε κ@@@;» Κατάλαβα ότι είναι ο 17χρονος.

Μένει λίγα μέτρα πιο πάνω από εμένα. Τον είδα με το στουπί στο χέρι να προσπαθεί να βάλει φωτιά σε ένα δέντρο. Όταν του φώναξα, έτρεξε προς το σπίτι του», ανέφερε.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας του σπιτιού της γειτόνισσας, όπως ισχυρίζεται η ίδια, έχει καταγράψει τον 17χρονο να βάζει μια από τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή.

Άλλη μαρτυρία αναφέρει πως και η 50χρονη φέρεται να έβαζε τις φωτιές σε ξερά χόρτα με τη χρήση αναπτήρα και εύφλεκτων υλικών που λειτουργούσαν ως προσάναμμα.

Τι λέει στενός συνεργάτης του γιατρού στη Νέα Μάκρη

«Δεν ήταν ένας απλός γιατρός που εκπλήσσεσαι, ήταν με άποψη για την πόλη και τα κοινά. Έγραφε στα social συνέχεια, έχει άποψη για όλα. Μένω έκπληκτος ότι έβαζε φωτιές αυτός, είναι δυνατόν;», τόνισε στο MEGA στενός συνεργάτης του γιατρού που συνελήφθη.

«Μιλάμε για ακέραιο χαρακτήρα, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι άρρωστος αυτός. Μάλλον κάλυπτε το παιδί του, τι να πω;», συνέχισε.

Στοχευμένες οι φωτιές

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που έχουν εξιχνιάσει δεκάδες παρόμοιες υποθέσεις προχώρησαν στη διαπίστωση ότι υπάρχουν τρεις περιπτώσεις εμπρησμών σε γειτονικά ακίνητα.

O ένας εμπρησμός ήταν δίπλα από οίκημα ηλικιωμένης κυρίας, με την οποία οι φερόμενοι δράστες είχαν προστριβές. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις, φαίνεται ο ανήλικος να είχε αποπειραθεί να επιτεθεί με ξύλο στην ηλικιωμένη για έναν χώρο πάρκινγκ.

Υπάρχουν και δύο ακόμη εμπρησμοί σε άλλα δύο ακίνητα γειτονικά, όπου φαίνεται κι εκεί να υπάρχουν διενέξεις, χωρίς να έχει προσδιορίσει προς το παρόν η Πυροσβεστική Υπηρεσία την αιτία των διενέξεων.

Πιθανό το ένταλμα σε βάρος του 17χρονου

Σε περίπτωση που ο ανήλικος δεν εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή, είναι πιθανό να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Σε βάρος του γιατρού και της συντρόφου του έχει επιβληθεί πρόστιμο 2.320 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη στον 60χρονο και την 50χρονη για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό