22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανατροπές από την 1η Ιουνίου – Τι αλλάζει

Ειδήσεις Ελλάδα

Τσουχτερά πρόστιμα για ιδιοκτήτες που δεν συμμορφωθούν με τον νέο πλαίσιο

Αλλάζουν όλα την 1η Ιουνίου 2021 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επιλέγουν να τα μισθώσουν σε πλατφόρμες των βραχυχρόνιων μισθώσεων, μεταξύ των οποίων και η Airbnb.

Συγκεκριμένα, από τον επόμενο μήνα, όσοι θέλουν να καταχωρήσουν το ακίνητό τους στην Ελλάδα σε πλατφόρμα για βραχυχρόνια μίσθωση, οφείλουν πρώτα να έχουν λάβει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου από την ΑΑΔΕ.

Έτσι, όποιοι ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και δεν τον έχουν καταχωρίσει στο ειδικό πεδίο της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης, αυτομάτως θα αποβάλλονται και οι αναρτήσεις των ακινήτων θα αφαιρούνται.

Όπως προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψε η ΑΑΔΕ με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb, Booking, Expedia), κάθε Φεβρουάριο, οι πλατφόρμες θα στέλνουν μαζικά τα στοιχεία με τις εισπράξεις από τα μισθώματα στην ΑΑΔΕ. Η ΑΑΔΕ θα περνάει τα στοιχεία αυτά στη φορολογική δήλωσή κάθε ιδιοκτήτη με βάση τον αριθμό μητρώου του ακινήτου και θα τον φορολογεί για τα εισοδήματα που θα έχει εισπράξει από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με βάση την κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος από ακίνητα όπως ισχύει.

Όσοι ιδιοκτήτες, λοιπόν, δεν συμμορφωθούν με τις αλλαγές, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που ξεκινούν από 5.000 ευρώ και μπορεί να φθάσουν τις 20.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό