35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ανασχηματισμός: «Το μήνυμα… δεν ελήφθη»

Ειδήσεις Ελλάδα

Για έναν ανασχηματισμό… επανεκκίνησης, ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ότι ελήφθη το μήνυμα των πολιτών στις πρόσφατες κάλπες των Ευρωεκλογών. Η αντιπολίτευση διαφωνεί και ασκεί οξύτατη κριτική στις επιλογές του πρωθυπουργού.

Για αλλαγές «δεξιάς ανακύκλωσης» έκανε λόγο σε μία πρώτη αντίδρασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Αυτό το μήνυμα έλαβε ο Πρωθυπουργός;» διερωτάται σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης και προσθέτει: «Του φταίει ο κ. Σκρέκας για το μισό κιλό φέτας και τα υποδεέστερα γερμανικά απορρυπαντικά; Και προάγει αυτούς που αφήνουν διαρροές των προσωπικών δεδομένων εκλογέων;». «Δεξιά Ανακύκλωση. Περσινά ξινά σταφύλια» συμπληρώνει.

Αυτό το μήνυμα έλαβε ο Πρωθυπουργός;

Του φταίει ο κ. Σκρέκας για το μισό κιλό φέτας και τα υποδεέστερα γερμανικά απορρυπαντικά;

Και προάγει αυτούς που αφήνουν διαρροές των προσωπικών δεδομένων εκλογέων;

Δεξιά Ανακύκλωση.

Περσινά ξινά σταφύλια.

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) June 14, 2024

«Ανασχηματισμός αντίστροφης μέτρησης»

«Άγονες» χαρακτήρισε τις αλλαγές το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «το μήνυμα δεν ελήφθη» και κάνοντας λόγο για έναν ανασχηματισμό… αντίστροφης μέτρησης.

«Ο πρωθυπουργός, υπό το βάρος της μεγάλης ήττας της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, προχώρησε σε έναν άγονο ανασχηματισμό αντίστροφης μέτρησης», ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη και τόνισε ότι «η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, της στεγαστικής κρίσης, η τραγελαφική διαχείριση της αγροτικής πολιτικής και η αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν αντιμετωπίζονται με κομματικούς συμβιβασμούς στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά με στοχευμένες πολιτικές και αλλαγή πλεύσης». (Διαβάστε εδώ περισσότερα).

Συνέχεια της παρερμηνείας

«Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός έρχεται ως συνέχεια της παρερμηνείας και διαστρέβλωσης του εκλογικού αποτελέσματος, που έκανε απ’ την πρώτη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης, ότι δήθεν “πήρε εντολή” να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι αντιλαϊκές “μεταρρυθμίσεις”», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.  «Γι’ αυτό το λόγο και σε κρίσιμες θέσεις και υπουργεία επιλέγονται δοκιμασμένα στο αντιλαϊκό έργο πρόσωπα, για να τρέξουν αυτές τις “μεταρρυθμίσεις” του κεφαλαίου και της ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων και του λαού», προσθέτει. (Δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ).

Οι αλλαγές

Με τη μάχη κατά της ακρίβειας να αναδεικνύεται σε κορυφαία προτεραιότητα, υπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αντικαθιστώντας τον Κώστα Σκρέκα, με υφυπουργό τη Ζωή Ράπτη.

Στο υπουργείο Εργασίας μετακομίζει η Νίκη Κεραμέως, αναλαμβάνοντας υπουργός στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ορίστηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη. Σε υπουργό Εσωτερικών αναβαθμίζεται ο Θοδωρής Λιβάνιος.

Δείτε εδώ όλη τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. 

Όλες οι εξελίξεις γύρω από τον ανασχηματισμό, τα νέα πρόσωπα και τα βιογραφικά τους, ΕΔΩ.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό