35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ανασχηματισμός: Στις 11:30 οι ανακοινώσεις – Αναβλήθηκε το Υπουργικό – Τα πρώτα ονόματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Θέμα λίγης ώρας είναι οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό καθώς ο κύβος ερρίφθη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του και ξεκίνησαν ήδη τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού.

Έχουν ειδοποιηθεί όσο μένουν εκτός κυβέρνησης ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν όσοι θα μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Στις 11:30 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται.

Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Flash.gr, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επανέρχεται στην κυβέρνηση. Αυτή τη φορά θα αναλάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης (θα πάρει τη θέση του Κώστα Σκρέκα).

Ακόμη, η Νίκη Κεραμέως θα μετακινηθεί (από το Εσωτερικών) στο Υπουργείο Εργασίας (όπου είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου) με υφυπουργό τον Κώστα Καραγκούνη.

Ο Θόδωρος Λιβάνιος θα ηγηθεί του Υπουργείου Εσωτερικών (αναβαθμίζεται από αναπληρωτής υπουργός) ενώ νέες θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα θα λάβουν οι Βασίλης Σπανάκης (υφυπουργός Εσωτερικών), Κωνσταντίνος Γκιουλέκας (στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας αντί του Στάθη Κωνσταντινίδη). Η Βιβή Χαραλαμπογιάννη παραμένει υφυπουργός στο ΥΠΕΣ.

Ο Κώστας Τσιάρας επανέρχεται στην κυβέρνηση και αναλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (όπου βρίσκεται ο Λευτέρης Αυγενάκης).

Τη θέση του Χάρη Θεοχάρη – ως υφυπουργός Οικονομικών – αναλαμβάνει ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τη θέση της υφυπουργού Μαρίας Κεφάλα,παίρνει η βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα.

Επίσης, επανακάμπτει και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που αναμένεται να αναλάβει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (αντί του Δημήτρη Καιρίδη).

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα εγκατασταθεί (ως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ) ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιώργος Μυλωνάκης.

Ο Γιώργος Φλωρίδης, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, παραμένει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό