31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ανασχηματισμός: Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι υπουργοί – Τα χαμόγελα και οι δηλώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα με αγκαλιές και χαμόγελα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι τελετές παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων, μετά τον ανασχηματισμό.

Υπουργείο Εσωτερικών

Τη θέση του υπουργού Εσωτερικών στη θέση της Νίκης Κεραμέως ανέλαβε ο Θοδωρής Λιβάνιος, ενώ υφυπουργός Εσωτερικών ανέλαβε ο Βασίλης Σπανάκης μαζί με τη Βιβή Χαραλαμπογιάννη που κρατά τη θέση της.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που παραδίδω σήμερα τη θέση αυτή, καθώς ολοκληρώνεται για μένα ένας πολύ γόνιμος κύκλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, στον οποίο πάντοτε ο στόχος ήταν ένας: ένα καλύτερο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» τόνισε η απερχόμενη υπουργός Εσωτερικών.

«Θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά, θα δουλέψουμε σκληρά και τελικά θέλουμε να κριθούμε από το αποτέλεσμά μας» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Λιβάνιος, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος που θα συνεργαστεί με τους νέους υφυπουργούς, Βασίλη Σπανάκη, αρμόδιο για την αυτοδιοικηση και Κώστα Γκιουλέκα, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και με τη νυν υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παρέδωσε ο Δημήτρης Καιρίδης στο νέο υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Χαίρομαι ειλικρινά που παραδίδω σε ένα συμπατριώτη μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε από παιδιά. Χαίρομαι που ως Καβαλιώτης παραδίδωσε έναν Καβαλιώτη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει περίφημα. Φίλε Νίκο, καλωσόρισες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και καλή επιτυχία στο έργο σου» ευχήθηκε ο Δημήτρης Καιρίδης.

«Σκοπεύω να συνεχιστεί το έργο του πάρα πολύ κρίσιμου εθνικά υπουργείου, στις σωστές κατευθύνσεις που έχουν τεθεί, στους στόχους απάνω που ετέθη από την πολιτική ηγεσία» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Η Νίκη Κεραμέως ανέλαβε υπουργός εργασίας στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου. Υφυπουργός Εργασίας ανέλαβε ο Κώστας Κραγκούνης.

«Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και το αίσθημα ευθύνης να αναλαμβάνουμε σήμερα μαζί με τον κ. Καραγκούνη και τον κ. Τσακλόγλου την ηγεσία αυτού του πάρα πολύ κρίσιμου υπουργείου» τόνισε η κ. Κεραμέως.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταφέρθηκε από τον Λευτέρη Αυγενάκη στον νέο υπουργό Κώστα Τσιάρα. Υφυπουργός ορίστηκε ο Χρήστος Κέλλας.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την απόφαση του πρωθυπουργού να μου αναθέσει τα καθήκοντα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χώρος του πρωτογενού στομέα είναι ένας χώρος γεμάτος προκλήσεις» τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Υπουργείο Ανάπτυξης

Από το υπουργείο Ανάπτυξης αποχώρησε ο Κώστας Σκρέκας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος ορίστηκε στη θέση του.

«Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στις κρίσιμες ευθύνες που σήμερα αναλαμβάνω», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ επισήμανε ότι παραλαμβάνει τη σκυτάλη από έναν άξιο συνάδελφο και φίλο.

Υποστήριξε ότι δύο είναι οι στόχοι του υπουργείου Ανάπτυξης: η καταπoλέμηση της ακρίβειας και η πάταξη της αισχροκέρδειας.

Υπουργείο Οικονομίας

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στον απελθόντα υφυπουργό Χάρη Θεοχάρη και τον νέο υφυπουργό Χρίστο Δήμα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Είναι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Αναγνωρίζω την ευθύνη και θα προσπαθήσω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην οικονομική πρόοδο της χώρας μας» δήλωσε ο κ. Δήμας.

Υπουργείο Πολιτισμού

Πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Σύγχρονου Πολιτισμού, με τον απερχόμενο υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα να παραδίδει τα καθήκοντα του στον νέο υφυπουργό Πολιτισμού Ιάσωνα Φωτήλα, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Γ.Γ. Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου και της Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένης Δουνδουλάκη.

«Αρχικά να πω ότι θ’ ασχοληθούμε με πράγματα που έχουν μείνει πίσω πολλά χρόνια, που κανείς δεν είχε ασχοληθεί και που τα τελευταία χρόνια κάποιος έχει αρχίσει να καταπιάνεται για να δοθούν λύσεις. Είμαι ένας άνθρωπος του πολιτισμού, έτσι θεωρώ τον εαυτό μου, αλλά δεν γνωρίζω πολλά από τα διοικητικά, όμως έχω πραγματικά θέληση να δουλέψω και να προσφέρω . Και έχω την τύχη να έχω μία μεγάλη κυρία του Πολιτισμού για πολιτική προϊστάμενο, που δεν θα μπορούσα να ευχηθώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα» δήλωσε ο κ. Φωτήλας.

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Παρουσία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, πραγματοποιήθηκε η ανάληψη των καθηκόντων της νέας υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα, η οποία παρέλαβε από την απερχόμενη Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό