22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αναστασία Παντούση: «Συνάδελφός μου δέχτηκε ψυχολογική βία. Τον έβλεπα να κλαίει»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό παραχώρησε η Αναστασία Παντούση που φέτος συμμετέχει στη σειρά Έξαψη και μίλησε για όλους και για όλα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα όσα συμβαίνουν στο χώρο του θεάματος και αποκάλυψε ότι έχει δει συνάδελφό της να κλαίει να είναι σφιγμένος.

Το όνομα σας ανακοινώθηκε στο καστ της πολύ αναμενόμενης ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», όπου έχουμε τη μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου της Μιμής Ντενίση στη μεγάλη οθόνη.

«Πρόκειται πραγματικά για μια υπερπαραγωγή από την Tanweer. Σκεφτείτε, συμμετέχει η Βανέσα Ρεντγκρέιβ και άλλοι σημαντικοί ξένοι και Έλληνες ηθοποιοί! Πέρα από το μυθοπλαστικό στοιχείο, είναι παράλληλα μια ταινία καταγραφής της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η Μιμή Ντενίση μαζί με τον Μάρτιν Σέρμαν υπογράφουν ένα συναρπαστικό σενάριο και ο σκηνοθέτης της ταινίας Γρηγόρης Καραντινάκης με έκανε από την πρώτη στιγμή να νιώσω εμπιστοσύνη, ενώ δεν έχουμε ξεκινήσει καν τα γυρίσματα. Προσωπικά, ξέρετε, αυτή η εποχή με συγκινεί πολύ. Δούλεψα πάνω σε αυτή την περίοδο και στο “Κόκκινο ποτάμι”. Με συγκινεί γιατί οι άνθρωποι έφεραν μια αλήθεια στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονταν τον πόνο, τη στενοχώρια, την αγάπη, τον θυμό. Δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις. Είναι μεγάλη τιμή και σου δημιουργείται μεγάλο αίσθημα ευθύνης να αναβιώνεις τέτοια γεγονότα. Πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσουν τα γυρίσματα τον Ιούνιο. Υποδύομαι τη Λευκοθέα, την κόρη της Φιλιώς, που ερμηνεύει η Μιμή Ντενίση. Είναι ένα κορίτσι νέο, ανέμελο, που ερωτεύεται, αλλά οι καταστάσεις δεν θα την αφήσουν να χαρεί τίποτα, η ιστορική συνθήκη θα τη συντρίψει».

Το ελληνικό θέατρο ζει την κάθαρση το τελευταίο διάστημα μέσα από το κίνημα #MeΤοο…

«Όλοι, νομίζω, είχαμε ακούσει κάποια πράγματα, αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι αυτές οι κακοποιητικές συμπεριφορές θα έφταναν σε τέτοιες τερατώδεις καταστάσεις. Αυτό που φοβόμουν από την πρώτη στιγμή ήταν ότι κάποιοι θα έσπευδαν πάλι να τα συγκαλύψουν και θα επιστρέφαμε στα ίδια. Ευτυχώς ο φόβος μου δεν βγήκε αληθινός. Είμαι περήφανη για τους ανθρώπους που μίλησαν. Είμαστε όλοι μαζί τους. Γιατί αυτό είναι. Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Να μην επιτρέψουμε ποτέ να συμβούν τα ίδια σε κανέναν συνάδελφό μας, αλλά και σε κανέναν άλλον άνθρωπο από οποιονδήποτε χώρο».

Εσείς έχετε βιώσει τέτοιες συμπεριφορές;

«Όχι. Εφόσον όμως έχει συμβεί σε συνάδελφό μου, νιώθω πραγματικά περίεργα να λέω “όχι, εμένα δεν μου έτυχε”. Γιατί ήταν απλώς θέμα καθαρά τύχης ότι δεν έπεσα πάνω σε κάτι τέτοιο. Συνάδελφος, όμως, και φίλος μου έχει δεχθεί ψυχολογική βία. Τον έβλεπα να κλαίει, να είναι σφιγμένος. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Ήμουν απλώς δίπλα του. όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “αν βγω μπροστά, θα με στηρίξεις;”, του απάντησα “φυσικά ναι”. Δεν ήμουν παρούσα στα περιστατικά, αλλά είδα πώς τα βίωνε. Σας είπα, ήμουν τυχερή. Με όσους ανθρώπους συνεργάστηκα, με πήγαν βήματα μπροστά. Όμως ένα κομμάτι μου ανήκει σε αυτούς που δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί», είπε η Αναστασία Παντούση στο BHMAGAZINO.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό