19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναστάτωση με τους δορυφόρους του Έλον Μασκ – Δείτε πότε θα είναι ορατοί σε κάθε περιοχή της Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Πού αποσκοπούν

Αναστάτωση προκλήθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ δεν έλειψαν και οι θεωρίες περί… UFO, λόγω των δεκάδων φωτεινών αντικειμένων που εμφανίστηκαν στον ουρανό σε μια ευθεία γραμμή.

Ο λόγος για τους δορυφόρους της εταιρείας Space X του Έλον Μασκ, οι οποίοι έκαναν «παρέλαση» σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βοΐο, Αλεξάνδρεια, Γιάννενα, Νάουσα, Κύθνο και πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας.

Η νέα εκτόξευση των 60 δορυφόρων έγινε στις 4 Μαΐου του 2021. Οι 60 δορυφόροι αποτελούν μέρος του προγράμματος Starlink που μπορεί φτάσει πάνω από 30.000 δορυφόρους σε τροχιά. Περίπου 1.300 δορυφόροι βρίσκονται ήδη σε τροχιά. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει internet υψηλής ταχύτητας σε οποιονδήποτε στον πλανήτη.

Το συγκεκριμένο θέαμα, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με ειδική εφαρμογή που προβλέπει πότε θα είναι ορατοί οι δορυφόροι στην κάθε περιοχή. Σύμφωνα με την εφαρμογή, οι φωτεινές κουκίδες πιθανώς να είναι ορατές απόψε το βράδυ Παρασκευής στην Αθήνα, περίπου στις 22.00.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πότε θα είναι πάλι ορατοί οι δορυφόροι ανά περιοχή πατώντας ΕΔΩ.

Εκτός από την Ελλάδα, οι δορυφόροι της SpaceX έγιναν ορατοί και άλλες χώρες, όπως στην Αϊόβα των ΗΠΑ, όπου τοπικό μέσο έλαβε δεκάδες κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα από πολίτες που δήλωναν ότι είδαν μία συστοιχία φωτών να ταξιδεύουν σε ευθεία γραμμή στον ουρανό στα ανατολικά της Πολιτείας.

What was the line of lights moving in the eastern Iowa sky tonight? It was Spacex’s latest batch of Starlink satellites. To find out when you might see them check this out: http://findstarlink.com -Joe

Posted by KCRG-TV9 First Alert Weather on Thursday, 6 May 2021

Βίντεο από την παρέλαση των δορυφόρων:

Περίεργο νυχτερινό φαινόμενο πριν από λίγο στους ουρανούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Σμήνος φωτεινών κουκίδων με κατεύθυνση από Γιαννιτσά προς Κιλκίς…σμήνος ελικοπτέρων σε μεγάλο ύψος (δεν ακουγόταν βόμβος), συντρίμμια δορυφόρου που μπήκε στην ατμόσφαιρά ή κάτι άλλο; pic.twitter.com/4hX6CVbLvq

— SakisMorisson (@SakisGrm550) May 6, 2021



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό