23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναρτήσεις του πολιτικού κόσμου για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης «δεν ήταν το τέλος γιατί ο βυζαντινός οικουμενικός πολιτισμός δεν έπαψε ποτέ να φωτίζει την ανθρωπότητα» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτησή του για την 29η Μαΐου του 1453.

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι τέλος, γιατί ο βυζαντινός οικουμενικός πολιτισμός δεν έπαψε ποτέ να φωτίζει την ανθρωπότητα. 1/2 pic.twitter.com/R7nNPEbSOT

— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) May 29, 2022

«Η 29η Μαΐου του 1453 είναι όμως μια νέα αρχή, γιατί σηματοδοτεί το έναυσμα του νέου ελληνισμού, ο οποίος πατά με το ένα πόδι στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και με το άλλο στη μεσαιωνική Ρωμιοσύνη» γράφει σε tweet του.

Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία. pic.twitter.com/3lDEr8Z3yI

— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 29, 2022

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη» σημειώνει από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία αναφέρεται και στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. «Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία» επισημαίνει.

«Με την Άλωση της Πόλης πριν από 569 έτη, “η Ρωμανία πάρθεν”. Η μνήμη μένει ζωντανή κι ανανοηματοδοτεί τις αποφάσεις μας, όποτε το επιβάλλουν οι περιστάσεις» τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Άκαυτη βάτος η μνήμη και η αίσθηση του καθήκοντος υπηρετώντας αξίες και αρχές όπως η Ελλάδα, η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η σωστή πλευρά της Ιστορίας ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες κι όχι σαν επιτήδιοι ουδέτεροι. Έτσι “ανθεί και φέρει κι άλλο”» προσθέτει ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

«Εάλω η Πόλις, όχι όμως η Πίστη και η Ψυχή μας», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο Τwitter.

«Η μνήμη του υπερασπιστή της πρωτεύουσας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που στέφθηκε στον Μυστρά, είναι πιο ζωντανή από ποτέ. Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας είναι προσβλητική για την ιστορία της και ασυγχώρητη» προσθέτει.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό