32.1 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Αναμενόμενα πανάκριβη η πρώτη ηλεκτρική Ferrari!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν ξέρω ποιος περίμενε το αντίθετο, αλλά δημοσίευμα έγκυρου μέσου αναφέρει ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari θα κοστίζει τουλάχιστον 500.000 ευρώ και θα παράγεται σε ένα νέο εργοστάσιο (του οποίου η κατασκευή δεν έχει ξεκινήσει ακόμα) με στόχο την αύξηση της ετήσιας παραγωγής της ιταλικής μάρκας κατά ένα τρίτο περίπου. Για την ώρα, ας αφήσουμε στην άκρη προβληματισμούς που σχετίζονται με τον χαρακτήρα, τα χαρακτηριστικά και την ιδιοσυγκρασία μίας αμιγώς ηλεκτρικής Ferrari καθώς η μάρκα έχει την τάση να αψηφά τις προσδοκίες όπως έκανε πρόσφατα με την Purosangue – άσχετα που εξακολουθεί να την χαρακτηρίσει ως SUV.
Η τιμή που αναφέρεται στο δημοσίευμα, που δεν περιλαμβάνει φυσικά στοιχεία του προαιρετικού εξοπλισμού ή την όποια εξατομίκευση επιλέξει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης τα οποία συνήθως προσθέτουν γύρω στο 15-20% στην τιμή του αυτοκινήτου, είναι ούτως ή άλλως υψηλότερη από την μέση τιμή πώλησης μίας νέας Ferrari σήμερα που, συμπεριλαμβανομένων των extras, αγγίζει τα 350.000 ευρώ. Και πάλι όμως, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η μέση τιμή πώλησης μίας ηλεκτρικής Ferrari αγγίζει ή υπερβαίνει τα €600.000, υπάρχει κάποιος που να σοκάρεται; Την Ferrari την ενδιαφέρει ένα και μόνο ένα πράγμα. Να διατηρήσει το exclusivity των μοντέλων της. Πέρυσι παρέδωσε λιγότερα από 14.000 αυτοκίνητα και ενώ πριν από μερικά χρόνια έλεγε ότι δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 10.000 αυτοκίνητα, οι φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι η Ferrari σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή της κοντά στα 20.000 αυτοκίνητα αλλά σε καμία περίπτωση περισσότερα. Ακόμα και αν… αναγκαστεί να περιορίσει την παραγωγή κάποιου μοντέλου, δεν πρόκειται να υπερβεί τα 20.000 παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ακόμα και 50.000 να κατασκευάσει, οι πελάτες της είναι εκεί και την περιμένουν για να τα αγοράσουν.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η λίστα αναμονής για μία καινούρια Ferrari αγγίζει τα 2 χρόνια ενώ έχουμε φτάσει στο σημείο ακόμα και η παρουσία κάποιου στην λίστα αναμονής να είναι ένα είδος status symbol. Οπότε το παιχνίδι είναι ξεκάθαρα στα χέρια της ιταλικής εταιρίας κι αν ακόμα δεν έχουμε δει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, οι φήμες λένε ότι το δεύτερο έχει ήδη πάρει το πράσινο φως και βρίσκεται στα πρώτα στάδια της εξέλιξης του. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ισορροπιών για την Ferrari που θα προσπαθήσει να εμφυσήσει τα επερχόμενα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της με το DNA της – μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία δεδομένου ότι αυτά στερούνται ενός εκ των βασικών χαρακτηριστικών μίας Ferrari: του κινητήρα εσωτερικής καύσης με ότι αυτός φέρνει μαζί του. Πάντως η ιταλική μάρκα διατηρεί ένα τρομερό σερί πολύ επιτυχημένων παρουσιάσεων, οπότε περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει στην κατηγορία των μηδενικών εκπομπών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό