22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Αναμένεται ρεκόρ τουριστών από την Σερβία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Την αισιοδοξία του ότι η φετινή θερινή σεζόν θα είναι εξαιρετικά επιτυχής εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS). Η συνέντευξη παραχωρήθηκε κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψης του κ. Κικίλια στο Βελιγράδι (19-20 Μαΐου) και μεταδόθηκε σήμερα.

«Φέτος η επιδημιολογική κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και το μόνο που πρέπει να έχουν οι τουρίστες από την Σερβία για να εισέλθουν στην Ελλάδα είναι διαβατήριο και πλατύ χαμόγελο. Δεν υπάρχουν πλέον πιστοποιητικά, τεστ και άλλα γραφειοκρατικά, εμβολιασμένοι και μη είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Είμαστε ευτυχείς που η επισκεψιμότητα από την Σερβία θα παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 30% που αυτό σημαίνει ότι 900.000 Σέρβοι τουρίστες θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα» επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση με παρεμβάσεις προσπαθεί να μειώσει τις συνέπειες στην οικονομία που προκλήθηκαν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία ώστε οι ανατιμήσεις να μην μετακυλήσουν πλήρως στους καταναλωτές των τουριστικών προϊόντων. Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι το πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι ότι προσφέρει τουρισμό για όλες τις οικονομικές δυνατότητες.

Αναφερόμενος στο θέμα που επιτακτικά θέτει η Σερβία και είναι το κόστος της περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία διαβεβαίωσε ότι γίνονται ενέργειες για την κατάργηση ή την μείωση της τιμής. 

«Ο υπουργός μας της Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνομιλεί με εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την κατάργηση της περιαγωγής για τη Σερβία και νομίζω ότι θα μπορέσουμε επιτέλους να έχουμε κάποιες εξελίξεις για αυτό σε λίγες εβδομάδες. Δεν μπορώ να πω ακόμη κάτι επίσημα αλλά έχουμε υποσχέσεις ιδιωτών ότι θα ικανοποιήσουν το αίτημά μας» ανέφερε ο κ. Κικίλιας στην συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό