22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων για την κρατική διαφημιστική καμπάνια για τον κορονοϊό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κρατική καμπάνια για τον κορονοϊό.

«Αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση της κυβέρνησης να εφαρμόσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση την ποσόστωση του 30% υπέρ του περιφερειακού Τύπου, ο οποίος σε συνθήκες διάλυσης των τοπικών οικονομιών συνεχίζει να δίνει καθημερινά τη “μάχη” της έγκυρης ενημέρωσης απέναντι στη λαίλαπα των ψευδών ειδήσεων που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος εν μέσω πανδημίας», σημειώνει ο ΣΗΠΕ, εκφράζοντας «την ανησυχία του αναφορικά με την κρατική διαφημιστική καμπάνια για τον κορωνοϊό, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ».

«Την ίδια ώρα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, «έντονη ανησυχία προκαλούν αναφορές εφημερίδων – μελών του Συνδέσμου μας, για έκτακτες διαφημιστικές δαπάνες από δήμους και περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες γίνονται οριζόντια, χωρίς να τηρείται κανένα από τα κριτήρια που ορίζει η νομοθεσία.

Ο ΣΗΠΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί η υγειονομική αυτή κρίση να εξελιχθεί σε ένα “πάρτι” πολιτικής συναλλαγής και απευθείας αναθέσεων διαφημιστικών δαπανών με αδιαφανείς όρους, είτε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο είτε σε επίπεδο αυτοδιοίκησης».

«Περιμένουμε, δε, από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει επιτέλους την κατάσταση με το περιβόητο πρόγραμμα ενίσχυσης της εργασίας στον περιφερειακό Τύπο, το οποίο έχει “παγώσει” εδώ και μήνες, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επίσημη ενημέρωση. Χρονικά περιθώρια για νέες αναβολές δεν υπάρχουν. Η ενημέρωση δεν μπορεί να μπει σε “καταστολή”», καταλήγει ο ΣΗΠΕ στην ανακοίνωσή του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό